Annonce

23. juni 2015 - 19:37

Ved du hvad du skulle ? Gifte dig med Tulle!

På valgaftenen i torsdags går vi fra alternativets fest på papirøen, for at se resten af valgresultaterne hjemme hos en veninde på Christianshavn. Jeg går med blandede følelser. En eufori over at Alternativet,  først en saftig grøn spire, nu har vokset sig til et træ og får så stor vælgerskare. Og samtidig vokser min uro over Dansk Folkepartis stigende styrke.

”Hvis det bliver et dårligt valg, så er jeg med på en revolution!  Jeg er med på det hele. Altså uden våben.  Vi kan løbe nøgne rundt, med babyer på armene, og kaste med mælkebøttefrøbomber. Styrte igennem kirker og moskeer imens vi synger ”Let it be”, siger jeg til en ung iværksætter, som også stemmer på alternativet.

”Det gør vi!” Siger hun. Og vi spiser vores veganske hotdog imens vi nikker, og smiler til hinanden.

Foran TVet begynder de endelige valgresultater at anes i horisonten.

”Nu anes anus", skriver jeg, som facebook opdatering.

Straks svarer min søster med en collage af et papir med ”Dansk Folkeparti”, der krølles og stikkes op i en kvindes røv.

"Jeg skammer mig over Danmark! Kom lad os flytte til en anden planet sammen” skriver en pige.

og ”Øv. I gamle dage gik der det her ordspil ; ’Ved du hvad du skulle, gifte dig med Tulle!’, nu gider jeg ikke bruge det længere!” er der en anden af mine venner der skriver.

 

Nu er jeg jo ligesom dem

Jeg ringer og beklager mig til min mor næste formiddag.

”Sikke et lortevalg, og øv, nu skal vi så oveni U-Løkken tvinges til at høre på DF,..”.

Og så overraskes jeg godt nok, da hun, pensioneret præst, gammel venstrerorienteret hippie, og en af de første bonderøve før bonderøven,  siger 

”Nu er det hele jo ikke så sort/hvidt! Vi bliver nødt til at være realistiske og forholde os til at virkeligheden rummer flere nuancer.

Selvom jeg er uenig i meget af deres politik, kan jeg faktisk godt li Pia Kjærsgaard og Thulesen-Dahl. ”

”What?” tænker jeg. ”Kan li´?” Hvordan kan hun li´nogen fra dansk folkeparti?

”Ja!, og man mærker  ganske ofte, at Pia har været hjemmehjælper en gang, og har noget erfaring derfra” siger hun.

Jeg synker…og tænker så på mine unge år,  hvor jeg havde lyst til at smadre alle bilerne i byen og sætte dem i brand. Tvinge alle danskere til at blande sig med indvandrere, og selv flytte i ghetto for at komme fremmedhadet til livs. Tvinge dem til at være åbne og nysgerrige, veganere og mælkebøtte elskere. Tvinge dem til at være ligesom MIG!!! . Jeg tænker lidt…

Men så er jeg jo ligesom dem, jeg synes er de dumme, som ikke er enig med mig. Ligeså lukket og ufleksibel, reserveret og stivnakket. Ligeså ”os imod dem” og politisk korrekt, at det gør ondt, det samme sted DF blev stukket op.

 "Bliv ven med en DF"

Det går også op for mig at jeg ikke har en eneste ven, der stemmer på DF. Jeg har ikke før brugt min nysgerrighed på folk, der stemte på DF. Det er helt imod min ellers så korrekte politiske holdning om at ”åbne op, være fordomsfri, nysgerrig, og tolerant”. Min tolerance har altså før kun rummet; mig selv, kunstnere, asylansøgere, indvandrere, hjemløse og rød blok. Hmm...

Egentlig, kan jeg se optimistisk på det, at DF nu fylder så meget inde i folketinget og ikke render rundt udenfor, luskende rundt i mørke, hvor jeg ikke kan få øje på dem.

Nu kan jeg måske komme i dialog med en DF’er. Finde ud af hvad sådan en tænker, og mener om alle mulige emner, og omvendt. Og hvis det er en god dialog, uden at have lyst til at bide i struben, og brænde biler af.

Jeg glæder mig til at se politiske laboratoriummer med:

”BLIV VEN MED EN DF’ER”,

hvor DF’ere og anti-DF’er mødes og diskuterer værdier på en frisk måde.

Først med en fælles meditation, for at alle lige kan lande og smide fordomme væk, så en helt ny dør kan åbnes til mere konstruktiv, fælles demokratisk dialog rundt i små grupper.

Tilslut DJ og dans til den lyse morgen.

Jeg har set et glimt af Pia Kjærsgaard danse på valgaftenen. Jeg glæder mig til at danse med hende.

Annonce