Annonce

30. marts 2014 - 23:20

NETS - udpluk fra et leksikon

“Radikal” og “socialdemokratisk”: Betegnelser for hierakiske magtstrukturer I dansk politik med hang til velfærdsmæssige ophørsudsalg.

 

Ikke at forveksle med den I ordbogen opgjorte betydning eller de fra historien bekendte ideologier af samme navn.

 

“Radikale”, at gå til roden af problemer eller sager.

 

“Socialdemokratisk”, en I al fald teoretisk orientering mod noget socialt og demokratisk.

 

 

Med salget af NETS føjer regeringen tilsyneladende stolt endnu et navn til en uhyggeligt lang og vigtig liste, nemlig listen over offentlige virksomheder, som er blevet privatiseret.

 

Listen over grundlæggende samfundsfunktioner, der lystigt er blevet flået ud af demokratisk kontrol af entrepenante politikere I nødvendighedens navn og gjort til objekt for de hellige markedskræfter.

 

Med salget af NETS vågner mange bekymringer, som aldrig skulle have været begravet eller glemt.

 

Risikoen for hæmningsløse amerikanske myndigheder, der vil misbruge dine personoplysninger.

 

Risikoen for ukendte fremtidige prisstigninger på NETS-relaterede aktiviteter, som købmandsstanden råber om og som er centralt maskineri for det hellige, ubønhørlige forbrug.

 

Risikoen for at Bain og Advent endnu engang vil gøre, hvad de gør effektivt, nemlig partere og lemlæste virksomheden og dens funktioner for at kunne sælge den videre med størst mulig profit.

 

Risikoen for, at jeg kan gå I selvsving med lister over risici og glemme det vigtigste:

 

At et næsten enigt Folketing, støttet af en sørgelig monokultur kaldet “offentlig debat”, har sunget lovsange om privatiseringernes nødvendighed, om den uundgåelige natur af vores moderne samfund og den retning, det må tage:

 

I årevis har

 

meningsdannere,

 

spindoktorer,

 

erhvervsledere,

 

“folkevalgte”,

 

samfundsforskere,

 

nationaløkonomer,

 

eksperter,

 

og internationale entrepenører

 

… udgjort et kor, ligeså helligt og fromt som katolske præster, der har ladet alle almindelige borgere vide, at den eneste mulige udvikling, ja faktisk den eneste gangbare vej for at redde velfærdsstaten er at tilpasse til markedet, tilpasse til den moderne økonomiske orden.

 

… udgjort en horde af frådende euro-jægere, der I ly af både opgangstids-eufori og krisetids-tungsind, gang på gang har angrebet den del af samfundet, der endnu var under en form for demokratisk kontrol.

 

… udgjort en spydspids for den internationale bølge af socioøkonomisk masseødelæggelse, der har voldtaget kontinent efter kontinent og nu er kommet tilbage til Europa – with a vengeance!

 

 

 

“Demokrati” og “nødvendighed”: Stærkt misbrugte begreber, der I en moderne sammenhæng skal agere skjold og murbrækker for menneske- og samfundsfjendtlige institutioner og ideologier.

 

Ikke at forveksle med reel samfundsmæssig indflydelse eller en sags reelle vigtighed for samfundets og menneskers velbefindende.

 

“Demokrati”: Folkets magt – ikke en illusorisk seddel hver fjerde år og et hold-kæft-bolsje resten af tiden.

 

“Nødvendighed”: En vigtig prioritering af dette eller hint I henhold til en overordnet plan.

Annonce