Annonce

4. oktober 2013 - 20:05

Barnlig lærerkampagne!

”Lærere kan fyres hele året - politikere kan fyres hvert fjerde år. Husk valget!”

Sådan skreg plakaten fra Københavns Lærerforening (KLF) af mig, da jeg mødte ind på min skole på Vesterbro i morges. Med en klar reference til Overborgmester Frank Jensens udtalelser om, at uduelige lærere skal fyres, blev der opfordret til at stemme til kommunalvalget d.19.november.

Plakaten kunne også have lydt: ”Æv bæv! Hvis I vil fyre os, fyrer vi bare jer! (Pruttelyde indsættes efter behov)”

Der er ikke nogen tvivl om, at mange lærere stadig bløder efter forårets lockout. De føler sig svigtede af både politikere og skoleledere, og har stadig brug for at sige: Intet glemt, intet tilgivet! Det vil jeg slet ikke gøre mig til dommer over, om er den rigtige reaktion eller ej. Jeg har også forståelse for, hvis den enkelte lærer har lyst til at skrive som på plakaten på Facebook.

Èt er den enkelte lærer, noget andet er dennes og dermed også min fagforening.

KLF må gerne være lidt provokerende, de må gerne være skarpe og frække, men de har også et stort ansvar for, at hjælpe til med at læge sårene og genopbygge tilliden mellem lærerne og deres ledere, og mellem lærerne og politikerne. Nu bærer KLF i stedet ved til bålet, så der kommer til at gå endnu længere tid, før lærerne igen kan stole på de, der lægger rammerne for vores hverdag.

Og hvem er det lige, det gavner? Ingen. Nogle lærere led et alvorligt knæk under lockouten, og disse holdes fast i tanken om, at samfundet med skoleledere og politikere er imod en. Det er ikke sundt.

Vi står overfor en folkeskolereform og ny overenskomstaftale, dette kan vi ikke forhindre. Lad os i stedet få det bedste ud af det, så vi gør det til en styrke og ikke en svaghed i vores arbejde. Det vil være sundt for os selv, godt for vores elever og fordrende for samarbejdet med alle omkring den københavnske folkeskole.

Kære lærerforening, stop barnagtigheden og hjælp os med at slukke ildebrande i stedet for at starte nye!

Annonce