Annonce

15. september 2016 - 14:37

3F Kongres 2016 Alle sammen-Dag 5 og 6

Dagens historie fra virkeligheden

Rengøringsfirma afsløret i massiv fusk af 3F

 

Den 5. dag på kongressen bliver brugt ude i de 6 grupper, som afholder lukkede møder.

Der er kommet følgende ud fra de enkelte kongresser;

Offentlig gruppe vil vise alternativerne til udlicitering

På Offentlig gruppes møde var der også en længere debat om brug af frivillige, hvor der tidligere var regulære jobs – jobs, som kunne varetages af de mange som for øjeblikket ryger ned i den sociale massegrav.

 

Byggegruppen går til kamp for kædeansvar

På Byggegruppens møde blev der fra flere sider udtrykt frustration over at på flere store byggepladser landet over går der udenlandske smede og svejsere og arbejder til under 100 kroner i timen. Kollegerne savner at Metal går med ud på byggepladserne og tegner overenskomst. Vi forventer derfor at Metal, sammen med resten af CO Industri, sætter kampen mod social dumping i centrum ved de kommende overenskomstforhandlinger – vi andre er klar til den kamp!!

 

Transportgruppen organiserer

 

PSHR, Privat Service, Hotel og Restauration får flere medlemmer på hospitalerne

 

Den grønne gruppe vil tegne flere overenskomster

 

Industrigruppen satser på flere faglærte

 

Dag 6 - sidste dag

Den sidste dag på kongressen bruges på 3FA – 3F’s A-kasse. Vi er stolte af at vi har en faglig A-kasse som bøjer en rigid lovgivning til det yderste, når vores kolleger bliver arbejdsløse.

Vores A-kasse kolleger udviser samtidig en stor frustration over, at de ikke har mulighed for at hjælpe de kolleger, som ryger ud af dagpengesystemet.

Der er også et klart budskab fra A-kasse leder Eva Obdrup, om udhulingen og forringelserne af dagpengene nu skal stoppes.

De skal nu, sammen med mange tusinde andre, forsøge at overleve i et kontanthjælps system, som bliver barskere og barskere

På den baggrund er det vigtigt at 3F de næste år lever op til beslutningen om at øge den socialpolitiske indsats

 

3FA-prisen

Prisen skal gå til en person, eller gruppe af personer, der på en helt særlig og uegennyttig måde har gjort en forbilledlig og ekstraordinær indsats til gavn for ét eller flere medlemmer af 3FA.

Jobklubben fra Nykøbing Sjælland fik prisen 

----

 Se også:

3F Kongres 2016 Allesammen-Dag 2

3F Kongres 2016 Allesammen-Dag 3

3F Kongres 2016 Allesammen-Dag 4

Annonce