Annonce

25. juni 2014 - 15:06

Zidanes hovedstød mod racisme, var ingen skandale!

VM-slutrunden nåede et lavpunkt ud over det sædvanlige, da Luis Suarez i aftes bed Giorgio Chiellini i skulderen. Det er tredje gang på fire år, Suarez sætter tænderne i en modspiller

Men hvorfor inddrages Zinedine Zidane i listen over skandaler ved VM i fodbold? For hans gerning ved VM i 2006 var anti-racisme, slet og ret!

Jeg skrev i 2006 nedestående læsebrev til Information om hændelsen og problemstillingen er ikke blevet mindre:

Zidanes hovedstød mod racisme

Medierne verden over har fokuseret på Zidanes hovedstød mod Materazzi i VM-finalen. Men pressen har været tavs om baggrunden for Zidanes handling. Materazzi er før kommet med racistiske ytringer og skal spille for det Italienske hold Lazio, hvor hans far er tidligere træner. Lazios fanklub, The Ultras, er kendt for deres fascistiske sympatier. Lazios hardcore Ultras har medlemmer, som er ledende kræfter på den italienske udenomsparlamentariske, fascistiske højrefløj og bruger klubben til rekruttering.

Ultras har ofte racistiske og anti-semitiske banner med til kampe. Vi ved ikke med 100 procents sikkerhed, hvad Materazzi sagde til Zidane. Den meget respekterede franske anti-racistiske gruppe SOS Racisme udsendte kort tid efter hændelsen en pressemeddelelse, der refererede til flere velinformerede kilder i fodboldverdenen, at Materazzi kaldte Zidane en »beskidt terrorist«. Hvis det kommer frem, at Materazzi er kommet med nogen form for racistiske ytringer, så må Italien frivilligt afgive sin mesterskabstitel. Racisme skal bekæmpes både uden for og inden for banen. Zidanes handling er blot et resultat af, at FIFA intet har gjort for at slå hårdt ned på den racistiske virus i international og national fodbold.

Annonce