Annonce

2. november 2014 - 14:41

"Politikere er som duer" Tale til demo mod asylstramninger

Danmark er blevet et land, hvor politikerne overbyder hinanden med intolerance, nationalisme og fremmedhad.

Danmark er blevet et land, hvor det er politisk korrekt at overbyde hinanden med intolerance, islamofobi og racisme.

Danmark er blevet et land, hvor den politiske elite fra Venstre til Det Radikale Venstre og Socialdemokraterne, forsøger at overbyde Dansk Folkeparti og hinanden med retorik og signalpolitik på bekostning af flygtningene og mennesker i nød.

Danmark er blevet et land, hvor der altid er råd til krig og militær, men aldrig til velfærd.

Danmark er blevet et land, der har råd til at gå i krig 4 gange på små 10 år, men har ikke råd til flygtninge, mennesker i nød og næstekærlighed.

To eksempler understreger det til fulde:

1: Statsministeren lukkede svinehunden ud i sin åbningstale i folketinget, og hendes partifæller anført af Mette Reismann og andre politikere var hurtige til at vise, at Danmark er et foregangsland, når det kommer til nedværdigende behandling af mennesker og flygtninge i nød.

Situationen i Danmark i disse dage og uger minder om jødernes skæbne i Nazi-tyskland. Efter pogromen i 1938 var jøder nødt til at flygte fra nazisternes grusomheder, men alle grænser i Europa var lukket for tyske jøder.

I forsøget på at redde sin nyliberale regering, spiller statsministeren det mest usmagelige kort af alle - udlændinge- og flygtningekortet.

I en tid, hvor op imod 51 millioner mennesker er på flugt fra krig, vold, forfølgelse og sult, taler vores statsminister om asylstramninger. 

At overlade Danmarks flygtninge- og asylpolitik til Statsministeren og politikerne i folketinget, svarer til at overlade retspolitikken til Bandidos og Hells Angels.

2: Sagen om Dan Park, udstiller hvor galt det står til med accept af intolerance, fremmedhad og islamofobi i den politiske elite og medierne.  

Der tales lystigt i den danske offentlighed om den ”svenske syge”. Der gøres nar af den konsekvente svenske antiracisme.

Men der er ingen svensk syge, men der er tale om en dansk syge, en national degenerering af for mange års tætte samarbejde med Dansk Folkeparti og accept af deres krypto-fascistiske syn på andre mennesker end den type dansker som Dansk Folkeparti opfatter som danske.

Sverige er et foregangsland, når det kommer til anti-racisme, næstekærlighed og humanisme.

Men Danmark er i superligaen når det kommer til intolerance, racisme og islamofobi.

Når Dansk Folkeparti postulerer, at de kæmper for ytringsfrihed og demokrati, er det løgn og udtryk for et skalkeskjul, for at udnytte ytringsfrihed og demokrati til at forhåne, latterliggøre og stigmatisere vores medmennesker, uanset om det er flygtninge fra Syrien, vores muslimske medborgere eller vores svenske naboer.

Med det ene formål, - at styrke intolerance, islamofobi og racisme, for at skabe splid mellem mennesker, der skulle stå sammen for et Danmark og en verden med mere lighed, fred og frihed.

Den nyliberale krisepolitik, som føres overalt i Europa, har forstærket og understøttet racistiske og fascistiske strømninger. Partier til højre for Dansk Folkeparti, har fået fodfæste i nationale parlamenter, EU parlamentet og på gaderne i de Europæiske byer.

Dansk Folkeparti er det politiske udtryk for dette i Danmark, som Sverigesdemokraterne er det i Sverige.

Men hverken humanismens, medmenneskelighedens og solidaritetsfortalere og forkæmpere, - venstrefløjen og fagbevægelsen har formået at give klare, enkle og tydelige svar og alternativer til den nyliberale krisepolitik angreb på befolkningernes levevilkår.

Men højrefløjen har: de har fundet deres syndebukke i form af indvandrer, muslimer, flygtninge og familier på flugt fra krig, terror og sult. Og de har stor succes

Hvis vi skal bryde intolerancens, islamofobiens og racismens greb om den politiske udvikling, - kræver det initiativer som Gæstfri Halsnæs. Det kræver, at alle os, der er for medmenneskelighed, næstekærlighed, humanisme og solidaritet mellem mennesker, træder op og handler, - kollektivt.

Vi har brug for meget mere kollektiv handling på tværs af landsdele, byer, arbejdspladser, uddannelsessteder, fagforeninger og organisationer.

Slutteligt: Næste valg, som kommer indenfor de næste 10 måneder, bliver et grimt, ubehageligt og beskidt valg.

Hele den politiske elite vil gøre flygtninge- og indvandrerspørgsmålet til valgets hovedtema og det fælles svar fra dem alle er at gøre mennesker i nød til syndebukke i håb om at vælgerne følger dem ned i intolerancen sump.

Hvis det skal undgås kræver det en folkelig bevægelse for værdighed, humanisme og medmenneskelighed.

Husk politikere er som duer, når de er på jorden spiser de af vores hånd. Når de er i luften skider de på os.

Vores opgave er at sikre, at de aldrig kommer i luften og skider på os.

Vis dit hjertet – vælg tolerance, medmenneskelighed og solidaritet

Tak for ordet.

Annonce