Annonce

5. maj 2016 - 13:41

1.maj: Stop surmuleriet! Slut op om det Kommunale oprør

 1. Danskerne ønsker tryghed og velfærd, men regeringen og det blå flertal vil hellere bruge penge på skattelettelser. Og der er desværre også et stort flertal i Folketinget, der vil købe nye kampfly for mindst 30 mia. kr.

 2. Derfor er der et kommunalt oprør i gang over hele Danmark, som er vendt mod regeringens milliardnedskæringer.

 3. 12. maj demonstreres der i næsten alle kommuner. Fagforeninger, politikere og borgere er samlet i Velfærdsalliancen under overskriften ” Ja til tryghed – nej til milliardbesparelser”.

 4. Vi vil være med til at gøre 12. maj til en dag, der får Løkke og DF til at ryste i bukserne, og giver os andre tro på, at nedskæringerne kan stoppes.

 5. Vi opfordrer alle til at bidrage til at 12. maj bliver stort. Tag løbesedler med til din arbejdsplads, til børnenes skole eller institution, giv dem til din nabo.

 6. Regeringen vil stjæle over 7 mia. kr. fra den kommunale velfærd over de næste fire år, som de gerne vil omfordele til de rige og erhvervslivet.

 7. Milliardnedskæringerne vil betyde fyring af tusinder af velfærdsstatens kernetropper - færre pædagoger til de yngste, færre skolelærere til børnene, længere ventetid på rådhuset til pensionen og færre hjemmehjælpere til de ældre.

 8. Der er råd til velfærd, hvis de rige og virksomhederne betaler den skat de skal i stedet for at placere pengene i skattely eller anvende skattespekulation. Det er et politisk valg om de op til 150 milliarder i skattely skal beskattes eller om de 21,5 milliarder som virksomhederne i dag skylder i skat skal inddrives.

 9. Løkke og Dansk Folkeparti vil reelt reducere det kommunale selvstyre til en nedskæringsmaskine, hvor de selv deler gaver ud, mens lokalpolitikerne må lægge ryg til nedskæringerne.

 10. Vi vil frisætte kommunerne ved at fjerne de statslige tommelskruer på økonomien, så de kommunale skattekroner kan bruges på velfærd.

 11. Vi er kun ved begyndelsen. Det kommunale oprør skal presse regeringen og kommunernes Landsforening, så omprioriteringsbidraget fjernes helt i den økonomiaftale, som de skal indgå i juni. Samtidig skal kommunerne kompenseres fuldt ud for de stigende udgifter til at hjælpe mennesker, der har brug for vores hjælp, fordi de flygter fra krig og nød.

 12. Sidst men ikke mindst, skal kommunerne i det hele taget have større budgetter til at udvikle velfærden. At bekæmpe nedskæringer er ikke nok. Nulvækst er ikke godt nok. Vi vil have mere og bedre velfærd, og pengene skal komme ved at skrotte køb af kampfly og komme efter de skattesnydere, der gemmer deres formuer i skattely.

 13. DERFOR ER DET på tide at stille spørgsmålet til dine kolleger, venner, familie og naboer:

•Er du træt af udsigten til at skulle ”effektivisere” igen og igen og løbe hurtigere, fordi der skæres i normeringerne?

•Er du træt af udsigten til aldrig at kunne gøre dit arbejde færdigt på en ordentlig måde?

•Oplever du, at arbejdsmiljøet bliver stadigt mere presset?

•Er du træt af evige omstillinger og nye nedskæringer?

•Er du træt af de mange ændringer i arbejdstiderne?

 

14.SÅ SKAL DU VIDE, at det vil fortsætte:

•Så længe regeringen hvert år frem tager 1 procent fra kommunernes budgetter og samtidig hævder, at personalet sagtens kan effektivisere arbejdet.

•Så længe regeringen får lov til at forsætte med at tage penge fra velfærd til velhavere

•Så længe regeringen får lov til at gøre skatteindtægter til skattelettelser

•Så længe regeringen får lov til at købe kampfly i stedet for at investere i velfærd, uddannelse og omsorg

15. Det kan den enkelte medarbejder ikke stille ret meget op overfor. Men vi kan i fællesskab sige, at nok er nok, så det kan høres.

16. Vi har faktisk et valg, om vi vil ændre på tingenes tilstand. Vi har, hvad de ikke har! Fælleskabets styrke, handlingsfællesskaber, solidaritet og sammenhold.

17. Sætter vi det i bevægelse, så kan intet stoppe os. VelfærdsallianceDK forsøger med al kraft at få startet et kommunalt oprør med 98 demonstrationer i 98 kommuner den 12. maj. I skrivende stund vil der være mere end 64 kommuner, der ved proaktiv, koordineret, synkroniseret fælles handling fortæller Lars Løkke, at vi ikke gider flere nedskæringer, besparelser og forringelser.

18. Vi skal have tilbagerullet alle nedskæringer, så velfærden kan genetableres og forbedres. Velkommen til velfærdsoprøret og farvel til Løkke og DF’s nedskæringer.

19. Den 12. maj er kun begyndelse. Vi skal have ambitioner om meget mere. Vi skal have væltet Lars Løkke Rasmussens regering. Vi skal ikke blot have en ny regering. Men vi skal have en ny regering, der fører en grundlæggende anden politik. Det vil kræve blod, sved og knofedt. Det vil kræve, vi opbygger en massebevægelse i alle afkroge af Danmark.

20. For uden en massebevægelse fra neden, ingen grundlæggende progressive forandringer. For ord uden handling har ingen betydning. Så stop surmuleriet. Slut op om det Kommunale oprør. Vi har et Danmark der skal forandres.

21. God 1.Maj

 

Redaktionel note: Se også Modkraft-tema 2016 »1. maj som en politisk kampplads«. Et tillæg til linksamlingen »1. maj : Historie og traditioner«.

Annonce