Annonce

6. juni 2015 - 22:18

Gæsteblog: Om intern debat på venstrefløjen

I de sidste dage har der været en del debat på både modkraft og facebook angående stem ikke bevægelsen. Jeg har i den forbindelse lånt min blog til Nadia Ø Zarling. Selvom hun har skrevet indlægget og det altså er hendes holdninger, der bliver fremstillet, kan jeg kun støtte op om hendes opfordring til at se det positive i forskellige strategier på venstrefløjen og støtte hinanden trods uenigheder.


Så går vi endnu en gang i totterne på hinanden.

Senest mellem nærværende Stem ikke!-kampagne og dem, der gerne vil have lov at sætte deres kryds på det mindst ringe.

Jeg ved ikke noget værre end at opleve, hvordan mennesker, jeg har kendt og mødt både på gaden og facebook og over øl gennem hele min opvækst i det venstreradikale miljø, tilfalder til arrogant tilsvining af hinanden på diverse sociale medier.

Jeg får mest lyst til at skrive sarkastisk og morbide sammenligninger eller på andre måder jorde nogle af de mest markante. Men det, der i virkeligheden går mig mest på, er at al den gode, velformulerede kritik og progressiv energi bliver ødslet væk i vores egen interne nedhakningsrunde, i stedet for at være rettet udad mod dem, der virkelig har brug for den.

Jeg begriber ikke, at så intelligente og socialt bevidste mennesker nedlader sig på at trampe hinanden over tæerne. Selvfølgelig er god kritik berettiget, men det, jeg oplever i øjeblikket er nærmere intern mudderkastning.

I bund og grund tror jeg, at frustrationen bunder i det evige misforhold mellem tanken og handling, og den betragtelige afmagtssituation, vi står i i vores kamp for at skabe en bedre verden.

De frustrationer bliver vendt indad, mens alle opfordrer til "Handling", alle snakker om handling, alle forsøger at "Gøre noget", og i sidste ende må vi nok til at erkende, at handling for os ressourcestærke danske venstreradikale foregår gennem ord, debat, viden, kritik og symbol-aktivisme.

Så ja, det er handling at lave en stem-ikke-kampagne.
Og ja, det er handling at kritisere det parlamentariske system.
Og ja, det er også handling at forsvare at stemme på det mindst ringe.

Lad os dog tage os sammen og støtte hinanden i hver vores kampe. De er alle sammen vigtige. Vi behøver ikke at trampe hinanden ned i mudderet i diverse interne facebook-grupper. Vi må støtte hinanden, hjælpe hinanden. Vi må acceptere, at mangfoldigheden er vores største styrke, hvis vi fravælger at være dogmatiske. Og at vi skal glædes over den mangfoldighed og se den som et udtryk for hvordan vi som bevægelse kan kæmpe på alle niveauer.

Så lad os give plads til hinanden. Og skulderklap. Og gode argumenter. Det er opfordringen her fra Nørrebro.

 

Red. note: Se også linkbox på Modkraft Biblioteket om Valget 2015 - og venstrefløjen.

Annonce