Annonce

6. oktober 2016 - 11:44

Oprørslog - september 2016

Oprøret er i fuld gang! På oprørsloggen vil jeg måned for måned indsamle korte rapporter om alle antikapitalistiske eller venstreorienterede aktioner og demonstrationer. Kort sagt; Alle begivenheder hvor mennesker forsøger at ændre samfundet til det bedre udenom folketinget. Mit indtryk er at der sker meget mere end vi egentlig går rundt og tænker over til dagligt. Samtidig er det ret tydeligt at mange forskellige kampe i disse måneder og år tager til i styrke og intensitet. Jeg håber med min gennemgang at kunne dokumentere hvad der sker og at oprørsloggen kan minde folk om at kampen for en bedre verden er i fuld gang og inspirere folk til at kæmpe og gøre en forskel!

Fredag d. 2. september – Christianitter fjerner boder på Pusherstreet

Efter en person tilknyttet hash-salget på Christiania skød to civilbetjente og en pantsamler valgte christianitterne at fjerne alle boderne på Pusherstreet og gøre op med pushernes forbud imod at tage fotos eller løbe i Pusherstreet. Aktionen foregik uden dramatik med massiv pressebevågenhed.

Lørdag d. 3. september: Alien-demonstration imod PEGIDA

   

Fotos af Pebermayn

Antiracister klædt ud som aliens markerede at alle mennesker ser lige ud fra det ydre rum uanset hudfarve og religion. 11 blev anholdt. Heraf flere mindreårige. De fleste for brud maskeringsforbuddet. PEGIDAs demonstration blev i en periode blokeret og forsinket.

Presse:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/alien-klaedte-demonstranter-forsoegte-standse-pegida-demonstration

http://www.bt.dk/content/item/995614

Flere fotos:

https://www.facebook.com/nopegidadk/posts/1653243401670998

 

Lørdag d. 10. september – BZ mindedemo

På 30årsdagen for barrikaderingen af Ryesgade kvarteret gik 2-300 gamle BZ’ere og nye sympatisører i optog fra ryesgade til Christinia hvor gamle og nye BZ-bands spillede til en stor fest!

 

 

 

Onsdag d. 14. september – sørgeoptog mod kontanthjælpsreformen

Ca 200 demonstranter gik sørgende igennem strøget i anledning af Sort Onsdag. Den dag kommunerne skulle implementere kontanthjælpsloftet.

Presse:

http://arbejderen.dk/indland/s%C3%B8rgemarch-mod-kontanthj%C3%A6lpsloft

Torsdag d. 15. september – Demonstrationer mod velfærdsforringelser

I byer over hele landet demonstrerede netværket velfærdsalliancen bestående af især faglige organisationer imod besparelser på velfærden. Det er svært at finde tal på hvor mange demonstrerede i alt. Ca 5.000 demonstrerede ifølge nogen medier i København og der blev demonstreret i 40 byer i alt. Derfor er et bud på 6.000-10.000 demonstranter realistisk.

Presse:

http://www.tv2fyn.dk/artikel/masse-demonstrationer-mod-besparelse

http://www.arbejderen.dk/indland/med-vibeke-til-aktionsdag-bedre-velf%C3%A6rd

 

Søndag d. 18. september - Menneskering om Amager Fælled

Over 1000-3000 københavnere dannede denne søndag formiddag en lang menneskering om et rydningstruet stykke af Amager Fælled.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vrede-koebenhavnere-i-protest-hold-nallerne-fra-vores-faelled/6299507

Onsdag d. 21. september – strejke på Axel Towers

Tømrerne på prestigebyggeriet Axel Towers nedlagde arbejdet i protest over urimelige lønforhandlinger. Strejken er overenskomststridig.

Presse:

http://www.arbejderen.dk/fagligt/40-bygnings-arbejdere-i-strejke-p%C3%A5-anden-uge

Fredag d. 23. september – Bustur til Stockholm

Ca 20 aktivister tog med bus til stockholm for at stoppe en svensk pendant til PEGIDA. De fleste antifascister blev præventivt frihedsberøvet uden sigtelser eller større dramatik. Der var flere fascister end forventet.

Fredag d. 23. september – Kamerakrig på Christiania

Ukendte gerningsmænd piller kameraer ned som politiet har sat op for at overvåge Pusherstreet. Episoden gentager sig dagen efter.

Presse:

http://ekstrabladet.dk/112/christianitter-til-politiet-se-vi-har-jeres-kamera-lige-her/6311663

Fredag d. 23. september – SU Limbo på Kultorvet

Studerende lavede limbo på Kultorvet for at illustrere hvor langt SU’en kan skæres ned og hvor lavt de studerende må gå for deres uddannelser. Lignende aktioner i Odense, Århus og Ålborg.

Presse:

http://arbejderen.dk/artikel/2007-11-03/elever-danser-limbo-mod-nedsk-ringer

24. september – Aktion mod kulkraftværk

Aktivister fra Klimakollektivet trængte ind på Nordjyllandsværket og standsede tilførslen af kul. 9 blev anholdt, sigtet og løsladt senere samme dag.

Presse:

http://www.dr.dk/nyheder/indland/ni-anholdt-traengte-ind-paa-kulkraftvaerk-i-aalborg

http://www.tv2nord.dk/nyheder/24-09-2016/1930/aktivister-indtog-nordjyllandsvaerket?autoplay=1#player

Torsdag d. 29. september – Flygtningeaktion ved søerne

   

Totalteater hvor aktivister tilknyttet Welcome to Denmark sejlede i gummebåde over Søerne i indre københavn. Militæret stod klar og afviste flygtningene ved bredden og bådene kæntrede. En paralel på virkeligheden i Middelhavet.

Flere Fotos:

https://www.facebook.com/welcome2dk/posts/1670086443320208

30. september – Studerende i gældslænker

Ca 30 studerende gik i lænker og fangedragter fra indre by over Dronning Louises Bro for at protestere over nedskæringer på SU der betyder at stadig flere studerende bliver fanget i gæld før de bliver færdige.

 

Din Oprørslog!

Har jeg glemt din aktion? Skriv den til mig på mail: erik@bzby.dk Skriv: En kort beskrivelse af aktionen, demonstrationen eller begivenheden. Husk at inkludere hvor mange der deltog og hvorvidt der var nogen anholdte eller andre reaktioner på det. Vedhæft billeder eller link gerne til nyhedsartikler.

Beklager at gennemgangen er lidt københavnercentrisk. Det skyldes at det er her jeg bor og derfor her jeg opdager hvad der sker. Jeg vil hjertens gerne inkludere aktioner andre steder i landet hvis jeg får at vide at de sker så husk at maile mig!

Sager jeg ikke dækker: Konspirationsteorier og dyrerettigheder.

Typer af ting jeg ikke dækker: Møder og begivenheder der udelukkende har et parlamentariske sigte. Ting fra udlandet hvori der ikke deltager personer fra Danmark.

Annonce