Annonce

5. oktober 2016 - 10:55

Når politiet ikke synes man skal demonstrere

Igår havde jeg den meget stressende oplevelse at være arrangør for en demonstration som politiet gjorde sit bedste for at forhindre. Efterfølgende var jeg med til at skrive denne erklæring fra arrangørgruppen Party Rebels.

Party Rebels takker for en fed demonstration!

Vi havde valgt ikke at anmelde vores demonstration på forhånd da vi mener ytrings- og demonstrationsfrihed ikke skal kræve særlig tilladelse hvilket i øvrigt også står i grundloven. Den skal gælde overalt og altid og i Party Rebels vil vi altid være kreative og kæmpe for at udvide det rum der kan bruges til protest og fest. Vi er dog villige til at gå i dialog med politiet for at undgå problemer og forsøgte vi også på idag så snart politiet troppede op på Israels plads.

Desværre var politiet fuldstændig afvisende og ville på ingen måde tillade os at komme til Axel Towers hvor vi havde aftalt med de strejkende tømrere at gå sammen til Christiansborg. Vi havde været villige til at lade politiet vurdere hvilken rute der var bedst så længe vi kunne komme til de steder der var demonstrationens politiske mål. Men politiet var trods ihærdige forsøg på dialog og forhandling fuldstændig afvisende og ville kun have os ad Gothersgade til Christiansborg af ”trafikale hensyn”.

At politiet ikke bare vil diktere hvilke veje men hvilke bydele man må demonstrere i er et alvorligt problem. At de samtidig ønsker at forhindre os i at nå vores politiske mål er intet mindre end en fratagelse af vores grundlovssikrede ret til at demonstrere frit.

Dette var ikke et angreb vi kunne acceptere hvorfor vi valgte formelt at opløse demonstrationen og forsøge at gå vores rute som en folkemængde i stedet. Politiet reagerede som forventet meget aggressivt og mobiliserede mange betjente som skubbede folk ind på fortovet og skærmede ruten af med deres biler. Takket være en ihærdig vedholdenhed fra deltagerne lykkedes det at holde demonstrationen på gaden og få vist politiet at de ikke vinder noget med deres aggressive opførsel. En sidebemærkning er at politiet med deres massive udrykning og mobilisering af transitter forstyrrede trafikken meget mere end vores lille demonstration kunne have gjort.

Ved stormgade gav politiet endelig op og vi kunne gå de sidste 400 meter med musik og fest.

Vi siger tak til alle der var med. Tak til tømrerne ved Axel Towers, dem der kæmpede for gaderne, dem der sikrede god stemning i resten af demonstrationen og dem der bare gik med og ikke lod sig skræmme! Det var ikke den største demonstration i verden men alle der deltog var de bedste demonstranter i verden!

Politiet vil i tider med stigende social ulighed blive mere og mere brugt til at forhindre aktivister og andre gode kræfter i at ændre samfundet til det bedre. Der er rigtig meget vi gerne vil ændre! Derfor er det vigtigt at vise dem at vi selv bestemmer hvornår vi vil slås, hvornår vi vil feste og hvorhenne vi vil demonstrere!

Vi ses på gaderne og til kæmpefest for ballade og gang i den i Ungdomshuset den 19. november!

Læs mere her:
https://www.dukop.dk/events/1717

Kampen og festen fortsætter!

Annonce