Annonce

17. oktober 2015 - 9:07

Jeg spiller pik for min computer

It’s All a Dream

Jeg fatter slet ikke, hvordan jeg kunne klare mig uden computer, da jeg var teenager og boede hos min onkel på Færøerne. Jeg var så liderlig, men da jeg var landets eneste bøsse, blev jeg nødt til at være kreativ og gik op og bollede fjeldet med udsigt over min hjembygd Vestmanna. Jeg fandt et svampet hul. Eller det vil sige… Der er sådan nogle underlige planter på jorden, som ligner moss. Men når man går på det, kan foden pludselig synke i, og så får men våde sokker. Sjap sjap. Sådan ét fandt jeg, og borede et hul med to fingre og stak min stive pik ned i hullet. Av, det gjorde ondt. Men det gør det altid første gang på jomfruer, havde jeg hørt og jeg var jo en lille mermate. Men min pik skrumpede hurtigt i det kolde hul. Den blev så lille, at jeg blev helt forskrækket og løb hjem for at varme den under den varme hane. Jeg løb ned i min onkels nybyggede badeværelse i kælderen. Jeg skyllede pikken ren for mos og lagde mig til at sove på gulvet under bruserens varme stråler, som var som en dyne. Jeg lå og vendte og drejede mig på linoleumsgulvet. Hele badeværelset var tåget af damp. Jeg var i min egen verden med benene op af væggen og bruserens stråler lige ned i brystet. Jeg tror, måske jeg var døset lidt hen da det pludselig gjorde ondt. Vandet blev iskoldt og jeg sprællede som en fisk. Det var ikke sådan at komme væk fra det kolde vand i min stilling med hele husets tandbørster et vist sted. Jeg hylede op, og kunne høre min onkel grine gennem badeværelsesdøren. Han slukkede for det varme vand en gang i mellem. Jeg kunne nu bedre lide det gamle badeværelse med badekar. Der kunne man sove i timevis. Jeg fik at vide, at jeg skulle spare på vandet og tage mig sammen og følge lidt med i omgivelserne, f.eks. se politikerne skændes i TV og sådan noget. Nej, når jeg bliver stor, skal jeg sove i varmt vand og kun spise slik. Eller flytte sydpå hvor fjeldene har varme huller.
- Hvorfor har du ikke bygget en sauna. JEG FRYSER. Gaaab, hvor er her kedeligt.

 • Kedelig morgen hvor min onkel ikke flåede dynen helt af mig. Øv.
 • Kedeligt bad, hvor man ikke kan ligge udstrakt.
 • Kedelig skole, hvor gele i mit hår var lig med at alle vidste jeg var bøsse, før jeg selv gjorde det.
 • Kedelig svømning, hvor jeg aldrig var blandt de sidste, hvor læreren i bruserummet sagde, “Nu er du vasket nok”, inden man måtte gå i vandet.
 • Kedelige lærere, der gav mig laveste karakter, fordi jeg i introen til en stil skrev, “Der er intet så skønt som at ligge og føle hvordan kloakbølgerne skyller om mine øre”.
 • Kedelig butikdame, der kaldte mig for Paraply-drengen, fordi jeg var det eneste hankøn, der gik med paraply til Færøernes 200 regn dage om året.
 • Kedelig frisør, der ikke kunne finde ud af at klippe mit hår, så jeg fik Grace Jones frisure.
  - Mit hår skal stå lodret op som på dette billede. Se, det er helt vandret ovenpå. Jeg betaler kun, hvis jeg kan lægge dette papir ovenpå mit hoved, så det ligger vandret. Hvis papiret buer, så er frisuren forkert. Forstår du, hvad jeg vil have?
  - Nej.
 • Kedelig tandlæge, som ikke ville lade mig sutte på hans behårede fingre.
  Luk nu den mund op. Og hold tungen i ro.

Men da jeg kom i 10. klasse, fik vi faget DATA. Endelig skete der noget spændende. En computer med sort skærm, som havde DOS. Altså sort skærm og en lille hvid curser, der stod og blinkede.

10 print "Hej"
20 goto 10
run

Og tryk så på enter. Det var det første, jeg lærte på computer. Og så skrev den hele vejen ned af skærmen:

Hej
Hej
Hej
Hej
Hej
Hej
Hej
Hej
Hej
Hej

Det var helt fantastisk. Især da jeg lærte komandoen THEN.

10 print "Du er på vej i skole. Men du gider ikke rigtig. Skulker du? Svar j for Ja eller n for Nej?”
20 IF j == ‘j’ THEN GOTO 40
30 IF n == ‘n’ THEN GOTO 50
40 print "Ja, du skulker. Men så møder du skoleinspektøren Jaspur, som råber dit navn. Stopper du op, eller Løber du? s eller l”
50 print "Nej, du skulker ikke. Du går i skole og får en kedelig uddannelse. Du får hurtigt et kedeligt job og et lorte liv og du begår selvmord.”
60 IF s == ‘s’ THEN GOTO 80
70 IF l == ‘l’ THEN GOTO 90
80 print "Du stopper op og får en lussing af Jaspur. Går i skole og får en kedelig uddannelse. Du får hurtigt et kedeligt job og et lorte liv og du begår selvmord.”
90 print "Du løber, men Jaspur løber efter dig. Du er bange. Du kigger dig over skulderen og ser ikke hullet i vejen, som du falder ned i. Kravler du op af hullet igen eller kravler du ind i mørket? o eller m?”
100 IF o == ‘o’ THEN GOTO 120
110 IF m == ‘m’ THEN GOTO 130
120 print "Du kravler op af hullet, men Jaspur kommer kørende i sin bil og dit hoved splatter ud på vejen.”
130 print "Du kravler ind i mørket og ser dette:”
140 print "              OO                             O      OO”
150 print "           OOOO                       O       OOOO”
160 print "              OO                             O      OO”
170 print "      OOOOOOO                          OOOOOOOO”
180 print "     O OOOOO O                            OOO           O”
190 print "    O  OOOOO   O                          OOO           O”
200 print "   O      OOO        O              Q       OOO”
210 print "  O       OOO          O               O     OOO”  
220 print " O        OOO            O               O   OOO”
230 print "O       O  O   O            O               OOOOO”
240 print "        O    O     O                               OOO”
250 print "      O      O       O                               OO”  
260 print "    O        O         O                             OO”  
270 print "    O        Q         O                             OO”  
280 print "    O                    O                             O”
290 print "    O                    O                             OO”
300 print "    O                    O                             OO”  
310 print "    OOO               OOO                 OOO”  

Hele klassen prøvede mit spil. Der var meget længere end hvad jeg har skrevet her. Der var i alt 20 valg så alle i min klasse fik forskellige slutninger.
Jeg fik topkarakter i DATA.

Men jeg havde ingen computer derhjemme og sad bare og gloede på den utrolig fantastiske smukke færøske natur udenfor mit vindue. Røvsygt. Som en tv udsendelse på pause. Jeg konkluderede, at alt der er smukt er kedeligt. Og da jeg flyttede til Danmark, var de smukke fyre kedelige i sengen. De lå bare og forventede, at jeg skulle lave alt arbejdet. Grimme fyre var meget mere spændende og eksperimenterende. Jeg prøvede, at gå efter en mellemting.

På Færøerne har vi ingen træer. Måske man skulle prøve en Dansk park. Py ha Gaaab. Der er godt nok ingen svampede huller. Men man kan ikke engang lægge sig ned på jorden uden at få ondt. Og hvis man lægger sin hjemmesyede Dracula Frakke med piccolo og mørkeblåt foer, syet af alle ens mors udslidte cowboybukser, som efterfølgende blev farvet sort, ud på jordbunden. Så kom man hjem med hundelort smurt ud over hele ydersiden og sæd på indersiden.

Jeg hørte at computeren nu var blevet klog så jeg gik ud og købte mig en. Computer, det ved man hvad er. Man tænder den og den tænder mig. Jeg søger og får svar, og mere til. Den tænder mig gang på gang. Jeg ved ikke, hvordan den gør, men det er vel noget med at den er tændt. Den overrasker mig og gør mig fuldstændig vild. Den viser mig noget nyt hele tiden. Det gør levende mennesker ikke. De kører på rutine. Verden er da røvsyg. Hvem gider gå rundt i den. I hvert fald ikke den næste generation. Jeg er nok bare forud for min tid.

Da min mobiltelefon fik tale robotten Siri, ændrede jeg stemmen til at være en mandestemme. Og begyndte at tale med den. Jeg blev mega liderlig for første gang i mange år. Han lød så fræk. Vi talte om alt muligt. Men hurtigt kom jeg til at kende alle hans svar, så nu er han ikke sexet mere. Jeg venter på næste version, hvor han forhåbentlig bliver uforudsigeligt. Så dropper jeg menneskelig kontakt.

- Vis mig en behåret cirkel med en trekant der blinker. Ååååååh.
- Vis mig en liderlig form jeg ikke vidste fandtes.
- Spil mig en dyb pulserende bas.

På min computer begyndte jeg at skrive tekster og lave en masse musik. Sangen “It’s All a Dream” lavede jeg da min performance gruppe “Dunst” begyndte at optræde i udlandet. Jeg havde lavet et backtrack som Hairwerk Hugh Mongous og jeg plejede at synge den til, men en morgen hvor Hairwerk, Puta og jeg skulle i TV og fortælle lidt om Dunst, kunne jeg ikke lige finde musikken vi skulle synge den til.

- Åh nej. Jeg kan ikke finde baggrundsmusikken.
- Shit. Kan du ikke bare lave en ny.
- Nej det tog mig en måned at lavet det.
- Men ligger det så ikke inde i din computer? Så skal du bare have det ud af den igen.
- Nej mit tastatur er helt klistret fra igår. Men alle mine sange er lavet ud fra det princip at de skal kunne stå alene. Så jeg stadig har dem, den dag verdensøkonomien går helt ned og vi ikke har mere strøm. Så vi må bare tage den akapella ok?
- Ok.
- Ja det kan i to sagtens sige, sagde Puta. Hvad med mig? Jeg kender jo slet ikke sangen.
- Kan du ikke bare sige nogle lyde?
- Ok, jeg siger dut dut dut hvor jeg tror det passer ind.
- Ok.
- Ok.
- Ok.

It’s All a Dream

I wanna turn everything upside down, I don’t believe in anything.
The nature is so boring. I’m in love with my computer.
It's all a dream - Everybody’s sleeping day and night.
It's all a dream - Nothing matters anymore.
Course It's - all a dream, and we are never gonna wake up anymore. 

I wanna do what nobody does. I wanna feel something new.
No more healthy food for me. Only only only only candy.
Tell me how can anything matter in this fake world.
Our government is pretending and so does everyone else.
Does anybody know where did the truth go.

It's all a dream - Is this the twilight zone.
It's all a dream - Nothing matters anymore.
course It's all a dream, and we are never gonna wake up anymore.

Annonce