Annonce

27. april 2014 - 18:52

Absurd teater

Politik herhjemme og generelt er i den grad blevet en sløj omgang absurd teater.
Lad os tage et aktuelt eksempel hele den der snak om at fløjte under Helle Thornings tale. Så ryger folk op i det røde felt og jeg skal være ærlig og indrømme jeg synes det er idiotisk. En ting er at Helle Thorning givetvis ikke har noget at sige 1. maj som almindelige politiske bevidste mennesker med lidt kritisk sans og klassebevidsthed gider høre eller kan tage seriøst. Men er det nogen overraskelse ? Paradokset synes at være at systemet har vokset sig så omfattende og er blevet så centraliseret både økonomisk og politisk at vores nationale politikere er reduceret til mellemleder niveau og opgaven mere er at administrere systemet end at lede det. Derfor er det også i bund og grund ligegyldigt om regeringen er rød eller blå sålænge man acceptere systemet præmisser. Politikerne har ikke andet valg. I det øjeblik systemet præmisser ikke bliver overholdt vil det få økonomiske konsekvenser i en grad der hurtigt får de siddende politikere sat fra bestillingen. Demokratiet er fuldstændig udhulet i stedet for at være en mekanisme der sikre at den politiske ledelse er i overensstemmelse med befolkningens ønsker er demokratiet reduceret til en økonomisk kontrol mekanisme der effektivt sikre at de ledende lag af den økonomiske magtelite aldrig kan udfordres. Der er intet at vinde i politik længere udover mistillid og apati. Skal vi være sure på Helle Thorning over at hun er en brik i et spil ligesom os selv ? lidt højere oppe på rangstigen måske men stadig bare en brik i et spil og en brik vi selv har valgt. Det er mig en gåde at man gider spilde sin tid med at sabotere den illusion. Hvad er formålet ? Helle ved godt meningsmålingerne ser skidte ud og at hun nok ikke slipper heldigt fra den popularitets konkurrence der er næste valg. Den slags politiske aktioner er en ventil for afmagt og blindt raseri. Det kommer ikke til at føre noget godt med sig. Det er i mine øjne et symptom på en holdning på venstrefløjen hvor man prioritere at gøre noget frem for at være passiv og så glemmer man i farten at overveje om der er overenstemmelse med det man gør og det man vil opnå. Faktum er at der er folk der gerne vil høre Helles tale, de vil gerne leve med deres illusioner og det skal de have lov til. Det er ikke den radikale venstrefløjs opgave i mine øjne at lege avantgarde revolutionære og frelste rød gardister. I hvert fald virker det pinligt og plat at man stiver sit aktivist ego af på den måde for så bagefter at krybe tilbage under systemets vinge. Det er hyklerisk. hvis du gerne vil have din uddannelse betalt af systemet, din understøttelse eller du betaler din skat til systemet, så burde du bruge dine kræfter på at gøre dig fri af det. Overflødiggøre systemet ved at frigøre dig selv fra det i maksimal grad.

Sålænge vi er 100% afhængige af systemet vil systemet som helhed tage røven på os uanset hvem der har regeringsmagten og uanset om i blæser i fløjter til i bliver blå i hovedet. Intet vil ændre sig udover jeres ansigtskulør.

Hvis vi nogensinde skal ændre noget bliver vi nød til at bruge vores kræfter på dels at opbygge levedygtige alternative til røver kapitalisme og skin demokrati uden at vi bliver hellige og fortæller andre hvordan de skal leve deres liv eller hvem de må høre tale 1. maj. Revolutionen bør være en eksemplets revolution hvor vi skaber eksempler der er attraktive at følge. Systemet som helhed er konservativt, undertrykkende og reaktionært. Men det eneste der forhindre os i at gøre os fri af systemet er vores egen fantasiløshed, uvidenhed og magelighed. I mine øjne har vi ingen ret til at overdøve nogen eller slås før vi aktivt bliver forhindret i at frigøre os fra systemet. 

Annonce