Annonce

Fagkamp
12. juli 2012 - 15:51

White Pride spytter på faglige aktivister

Et medlem af White Pride er politianmeldt for at spytte på og skubbe til aktivister fra Fremtidsfighters, der onsdag eftermiddag aktionerede udenfor en café i Århus.

Tre gange forsøgte en gruppe på elleve yngre mænd, øjensynlig fra den højreradikale gruppe White Pride, at frarøve de unge faglige aktivister banner og løbesedler med hårde skub og spyt i ansigtet.

– Hele dagen igennem holdt de øje med os og kom fire gange hen til os for at chikanere os. Om det skyldes de billige øl, som caféen udlovede til folk, der trodsede blokaden, er selvfølgelig svært at sige, men vi har aldrig oplevet noget lignede, når vi har aktioneret, siger aktivisternes talsperson Anne Hegelund til Modkraft.

Læs mere hos Projekt Antifa

Fremtidsfighters oplyser, at Politiet bad Fremtidsfighters om at opløse aktionen kl. 18.30 af frygt for slagsmål. Planen var ellers at blive stående åbningstiden ud til kl. 01.00.

»Vi fortsætter«

Anne Hegelund er ked af, at politiet, ifølge Jyllands Posten, har udtalt, at »parterne var lige gode om det«.

– Det kan naturligvis være træls for en caféejer at blive aktioneret imod, men vi holdt os, som altid, inde for lovens rammer. En aktion mod løndumping burde altså ikke kunne sammenlignes med fysiske overfald, og heldigvis har politiet også taget imod anmeldelsen mod ham, der spyttede os i ansigtet, fortæller hun.

Hun understreger, at episoden ikke får Fremtidfighters til at opgive deres aktioner.

Læs mere hos JP Århus

Episoden skete, da Fremtidsfighters onsdag aktionerede mod løndumping på Café Ziggy Sidewalk i Århus.

Caféen har opsagt sin overenskomst med 3F for i stedet at at lave en aftale med Krifa, og det lugter langt væk af forsøg på løndumping i forhold til de ansatte, mener de unge faglige aktivister.

– Hvis firmaer i andre brancher får samme idé, skal de danske lønmodtagere konkurrere om at finde sig i den laveste løn og de dårligste arbejdsforhold. Krifa er ikke en fagforening, men et fagfirma. De har intet medlemsdemokrati og varetager ikke lønmodtagernes interresser, siger Anne Hegelund.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce