Annonce

BZ-aktion
28. februar 2014 - 16:59

Unge besatte firmaet, der ejer Jagtvej 69-grund

Aktivister indtog fredag boligfirmaet Procasas lokaler i København i protest mod firmaets byggeplaner på den gamle Ungdomshusgrund. Det sker dagen før den årlige markering af rydning af det venstreradikale fristed.

En håndfuld aktivister fra initiativet »Ungdomshuset Nørre Voldgade 22« holdt fredag eftermiddag den 28. februar en kombineret byggedag og indvielsesfest for et »nyt kulturelt frirum« i boligselskabets Procasas lokaler i det indre København.

Happeningen var en protest mod boligfirmaets byggeplaner på den gamle Ungdomshusgrund på Jagtvej 69 og blev stoppet efter en times tid, da politiet dukkede op, og smed aktivister ud af lokalerne – med en sigtelse for ulovlig indtrængen.

Læs artiklen »Ungdomshuset kæmper stadig for Jagtvej 69« hos Modkraft.

Læs artiklen »Jagtvej 69-kampagne får politi og socialdemokrater på stikkerne« hos Modkraft.

Protest mod boligspekulation

I en pressemeddelelse sendt til Modkraft skriver besætterne, at de ønsker at vise medarbejderne i Procasa, hvordan det opleves, når nogen overtager ens rum uden at spørge om lov.  

Det mener aktivisterne nemlig, at Procasa selv gør, når firmaet vil bygge private boliger og butikker på Jagtvej 69 uden at tage lokalbefolkningen eller de tidligere brugere af Ungdomshuset med på råd.

Aktivisterne er derfor skuffede over, at medarbejderne på Procasa ringede til politiet i stedet for at acceptere, at der bliver skabt et fristed i deres lokaler. 

– På trods af at vi ikke rigtig tager os af hvad brugerne af lokalerne mener om vores planer, synes vi stadig det er ærgerligt med misforståelsen. Lokalerne ligger et meget attraktivt sted, som vi virkelig kunne drage nytte af. Vi kunne have inddraget lokalerne i en styrkelse af lokalmiljøet og skabt en masse gratis kulturtilbud. Lige nu står lokalerne og bliver brugt til meningsløs boligspekulation, der bidrager til gentrificering af byen, og det er da synd, udtaler en anonym talsperson.

– Det virkede ikke helt til, at de (medarbejderne, red.) var blevet informeret, hvilket samtidig betød, at de var lidt modvillige til at samarbejde, men, altså, hvad kan man gøre? Vi tog grunden, fordi vi ville lave et projekt på den. Udover det kan vi ikke rigtig forstå hvorfor de ikke imødekom projektet. Nu har vi godt nok ikke lige så mange penge som Procasa, men ideen om at involvere sig i byggeprojekter uden at tage sig af andres behov, burde ikke ligefrem ligge dem fjernt, lyder det.

Demonstration lørdag

BZ-aktionen finder sted dagen før en stor demonstration på Nørrebro, der skal markere årsdagen for rydning af Ungdomshuset den 1. marts 2007.

I en indkaldelse til demonstrationen skriver de venstreradikale arrangører, at de mener, at »Jagtvej 69 stadig tilhører os der arbejder, bor og færdes på Nørrebro«.

– Vi vil skide Procasa et stykke, og vise at ungdomskulturen er klar til igen at gå på gaden og slås, hvis de tror at de kommer til at tjene så meget som en krone på Jagtvej 69, lyder budskabet. 

Læs om begivenheden »1. marts demonstration« i Modkrafts kalender.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce