Annonce

Aktivisme
28. oktober 2015 - 14:11

Uddannelsesdemonstrationer bakkes op af undervisningsboykot på gymnasier

70 gymnasier ventes at nedlægge undervisningen torsdag den 29. oktober i protest mod regeringens planlagte besparelser på 8,7 mia. kroner. Det Frie Gymnasium på Nørrebro startede allerede onsdag.

Torsdag den 29. oktober vil et samarbejde mellem en række uddannelsesorganisationer afholde demonstrationer i Aarhus og København imod Venstre-regeringens planlagte besparelser på uddannelser.

Op til demonstrationen har der på en række uddannelsesinstitutioner været afholdt stormøder, hvor man har diskuteret konsekvenserne af besparelserne.

Danske Gymnasierelevers Sammenslutning (DGS) forventer at stormøderne resulteterer i, at omkring 70 gymnasier vil blokere undervisningen torsdag:

– Mange gymnasier vil nedlægge undervisningen, blokere klasselokalerne og lave workshops, der vil understøtte demonstationerne i Aarhus og København, siger Veronika Schultz, der er forkvinde for DGS, til Modkraft.

Work shoppene vil blandt andet male bannere til demonstrationerne, skrive læserbreve og lave lektiecafeer, fortæller hun.

På Det Frie Gymnasium på Nørrebro i København har eleverne allerede onsdag nedlagt undervisningen i protest mod, hvad man kalder regeringens »asociale politik«. Eleverne skriver i en pressemeddelelse, at formålet med aktionen er dobbelt: Dels at sende et signal til politikerne og dels af understøtte opbygningen af et stærkt nedværk af elever, der kan lægge pres på politikerne. Eleverne vil her bruge de to dage til »aktivt at mobilisere til og styrke demonstrationen« torsdag.

Fællesafgang til demonstrationerne fra universiteterne

På landets universiteter har der i de sidste uger været holdt flere stormøder, hvor konsekvenserne af besparelserne har været diskuteret.

–  Det er vist kun Venstreministerne, der stadig tror på at besparelserne kan gennemføres uden kvalitetsforringelser, siger Yasmin Davali, forkvinde i Danske Studerendes Fællesråd, til Modkraft.

Hun fortæller, at der torsdag vil være fælles afgange fra flere universiteter til demonstrationerne i Købehavn og Aarhus. I København vil det blandt andet ske fra Rundetårn og DTU i Lyngby. Fra Syddansk Universitet i Odense vil der desuden være bustransport til demonstrationen i København.

I Aarhus har Studenterrådet lagt lokaler til et fælles kampagnekontor for uddannelsesorganisationerne bag demonstrationerne. Universitetsstuderende fra Aalborg vil her ankomme med busser til demonstrationen.

Både demonstrationen i Aarhus og København bliver arrangeret af Uddannelsesalliancen, der er et samarbejde mellem Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Danske Socialrådgiverstuderende, Danske Studerendes Fællesråd, Landssammenslutningen af Handelsskoleelever, Lærerstuderendes Landskreds, Sygeplejestuderendes Landssammenslutning, Erhvervsskolernes ElevOrganisation, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, FTF, LO-Ungdom, 3F-Ungdom,  BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, Gymnasieskolernes Lærerforening, Handelsskolernes Lærerforening, Dansk Magisterforening, DM Studerende, Uddannelsesforbundet, HK Ungdom, Danske Mediestuderende, Kommunikation og Sprog, Bibliotekarforbundet, Forbundet Arkitekter og Designere, DJØF Studerende, Dansk Journalistforbund, Socialpædagogerne, Metal Ungdom, IBIS, Danmarks Lærerforening, Teknisk Landsforbund, FOA Ungdom, Efterskolerne, Operation Dagsværk, Dansk El-forbunds Ungdom, Dansk Sygeplejeråd, Arkitektforeningen, Frie skolers lærerforening og Yngresagen.

Besøg Uddannelsesalliancens Facebook side

.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce