Annonce

Undercover
29. februar 2016 - 12:19

Svensk antifascist springer ud som undercover-agent

Den svenske antifascist Martin Fredriksson afslører, at han af to omgange har samarbejdet med det svenske sikkerhedspoliti SÄPO.

- Jeg er oprigtigt ked af, at jeg brænder en masse vennerelationer på grund af mit samarbejde med SÄPO

Sådan indleder svenskeren Martin Fredriksson en lang række af beskeder på sin Twitter-profil, hvor han afslører, at han af to omgange har arbejdet for det svenske sikkerhedspoliti SÄPO, mens han har været aktiv på den antifascistiske del af venstrefløjen i Sverige og arbejdet som journalist for Researchgruppen.

Researchgruppen har blandt andet skrevet afslørende artikler om det højreekstreme miljø i Sverige. Martin Fredriksson har derudover en fortid i den svenske udgave af Antifascistisk Aktion.

Ifølge Martin Fredriksson gav han informationer til SÄPO om nationalsocialister i perioderne 2004-2007 og 2009-2010.

Han understreger, at han ikke har udleveret oplysninger om antifascister.

- Jeg var en del af en krig, sloges ikke så meget for en side som mod en side.

Vil leve »normalt liv«

- Det er meningen, at jeg skal leve et 'normalt' liv nu, og ærlighed varer længst, skriver han og fortsætter:

- Jeg er stolt over at have været med til at have forårsaget den nationalsocialistiske bevægelse konkret skade og forhindret grov kriminalitet. Den autonome bevægelse har været instrumental for at få fjernet gadefascismen.

Han beskriver efterfølgende, at han anser den nynazistiske gadebevægelse som død, men at »gadekrigerne er erstattet af skrivebordskrigere,« som er rykket ind i det svenske parlament.

Martin Fredrikson gør derudover opmærksom på, at han er i gang med at skrive en bog om sit antifascistiske arbejde og samarbejdet med sikkerhedspolitiet.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce