Annonce

udtalelse
15. juni 2012 - 8:35

Støtteerklæring til den græske venstrefløj

I anledning af nyvalget den 17. juni i Grækenland har Queerkraft-redaktionen oversat en støtteerklæring til den græske venstrefløj, som er underskrevet af en række internationale kritiske tænkere.

Vi skriver for at udtrykke vores støtte til de idealer, som den græske venstrefløj repræsenterer forud for valget den 17. juni, da de formulerer krav for socialt og økonomisk demokrati under de betingelser, neoliberalismen skaber.

Vi er modstandere af de former for internationalt pres, som nu tvinges ned over det græske folk, så de skal afstå deres populære suverænitet til EU, som indtil nu har reproduceret og styrket sociale og økonomiske uligheder gennem hele Europa og udvidet forskellige former for intra-europæisk racisme gennem diskriminerende økonomiske reguleringer og stramninger.

Vi bemærker, at den græske venstrefløj (SYRIZA: Den radikale venstrefløjskoalition) har udtrykt ret til arbejde og uddannelse og har været modstander af de neoliberale økonomiske politikker, der øger usikkerheden for et stadig større antal mennesker, etablerer arbejdsløshed som en norm, tynder ud i social- og sundhedsvæsnet og i den offentlige uddannelse og ødelægger selve betingelserne for økonomisk produktion.

Vi støtter det græske folks bestræbelser på at vriste magten fra de ikke-folkevalgte teknokrater, og vi modsætter os den hensynsløse dæmonisering af den nuværende venstrekoalition som en uacceptabel socialistforfølgelse og ondsindet propaganda.

Den anklage, som cirkulerer i den europæiske presse netop nu, at venstrefløjen truer med at trække Grækenland ud af euro-zonen, er blind over for, at venstrefløjen kæmper for et andet Europa, et som er styret af og for folket, som er forpligtet til den åbne politiske deltagelse af alle dets indbyggere for at skabe lige vilkår for arbejde og for et liv, der er muligt at leve.

Chantal Mouffe
Costas Douzinas
Drucilla Cornell
Ernesto Laclau
Etienne Balibar
Gayatri Chakravorty Spivak
Judith Butler
Jacqueline Rose
Jaen-Luc Nancy
Joanna Bourke
Jacques Ranciere
Wendy Brown

Oversat fra Greek Left Review.

Læs SYRIZAs ti hovedpunkter oversat til dansk af Socialistisk Information.

Se Tidsskriftcentrets linksamling.

Læs Autonom Infoservices Interview med nogle aktivister fra den venstreradikale gruppe Crisis Mirror. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce