Annonce

Skolereform
30. oktober 2015 - 11:01

Skoleelever pjækker i protest mod lange skoledage

Pjæk fra skole og tag til demo for at protestere mod lange skoledage. Opfordringen kommer fra en gruppe skoleelever på Nørrebro.  6.000 har meldt sig til demonstration i skoletiden den 3. november.

Op mod 6.000 elever vil tirsdag den 3. november måske pjække i protest mod skolereformen, der blev indført sidste år. Protesten retter sig imod, at danske elever nu tilbringer gennemsnitligt 10.960 timer i skolen igennem deres skoleliv. Og det er endda efter, at frikvarterer, lektiecaféer mm. er trukket fra.

På Facebook har 6.200 personer meldt sig til en demonstration på Rådhuspladsen i København, der afvikles midt i skoletiden. Pjæk fra skole, lyder opfordringen.

Idéen bag pjækkedagen stammer fra en gruppe elever fra 8. klasse på Guldberg Skole på Nørrebro.

De føler, at skolereformen frarøver dem deres fritid, og at klasseværelset føles som en fængselscelle.

Eleverne bliver skoletrætte

– Nu må det snart være nok. Skolereformen gør kun eleverne skoletrætte, ikke klogere. Hvis man bliver tvunget til at være så lang tid i skole, med ligegyldige ting som obligatorisk lektiecafe selvom man ingen lektier har, bliver man kun mere og mere træt af skolen, forklarer elevrådsrepræsentant Legolas Szathmari om protesten.

Berlingske kunne i september fortælle, at danske skoleelever med den nye skolereformen, der trådte i kraft i august 2014, kan forvente at tilbringe 10.960 timer på skolebænken. Det højeste antal blandt OECD-landene – en organisation for økonomisk samarbejde blandt nogle verdens rigeste lande. Reformen har blandt andet mødt kritik for de lange skoledage. Folkeskolereformen blev vedtaget i juni 2013 af den daværende SRSF-regering med støtte fra Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative.

Demonstrationen »En stor mellemfinger til den nye skolereform« starter på Rådhuspladsen I København den 3. november kl 12.00.

Link til demonstrationens Facebook site.

 

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce