Annonce

Folkebevægelsen mod EU
28. januar 2013 - 17:22

Søndergaard vil hjem til Gladsaxe

Folkebevægelsen mod EUs frontfigur, Søren Søndergaard, har meddelt, at han ikke genopstiller til valget til Europa-Parlamentet i 2014.

Syv et halvt år i Bruxelles langt fra »verdens centrum i Vadgårdsparken i Gladsaxe« må være rigeligt.

Det mener Folkebevægelsen mod EUs medlem af Europa-Parlamentet Søren Søndergaard, der lørdag den 26. januar meddelte at han ikke ønsker at genopstille til næste valg.

»Det har været spændende og lærerigt – og har også ind imellem givet direkte resultater til gavn for befolkningen. Men det har også været hårdt. Én ting er at være en én-mandsgruppe, som i princippet skal sætte sig ind i alt og forholde sig til alt. Men en anden ting er de konstante rejser, fraværet fra familie og venner«, skriver han i et brev til Folkebevægelsens ledelse.

»En politisk bred bevægelse«

Her lægger han også op til muligheden for en tidligere tilbagetrækning.

»Hvis landsmødet blandt sine spidskandidater opstiller én, som allerede er suppleant til EU-parlamentet, så er jeg selvfølgelig klar til at trække mig før tid, således at vedkommende kan indhøste sine første erfaringer som EU-parlamentariker allerede inden valget«.

Læs mere på Søren Søndergaards blog

Bevægelsens nuværende suppleanter tæller blandt andre medlem af byrådet i Skive for De Radikale Ditte Staun, Modkrafts blogger Rina Ronja Kari, Christian Juhl, der sidder i Folketinget for Enhedslisten samt Karina Rohr Sørensen, der er medlem af Kommunistisk Parti.

– Der er jo tale om en politisk bred bevægelse, så det spektrum skal naturligvis også repræsenteres i den kommende kandidatliste. Vi leder nu efter gode folk frem til vores landsmøde i oktober, men har heldigvis allerede en række gode folk på listen, siger Jesper Morille fra Folkebevægelsen mod EU til Modkraft.

 

 

 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce