Annonce

Udland
26. november 2015 - 14:43

Pro-demokratiske demonstranter vinder pladser ved lokalvalg i Hongkong

Flere aktivister, der har demonstreret imod Kinas begrænsning af Hongkongs politiske demokrati, er valgt ind i politiske positioner i flere af Hongkongs distrikter.

Otte aktivister, der er knyttet til den såkaldte »Paraply-bevægelse«, der i august 2014 protesterede imod Kinas begrænsning af den politisk og demokratiske frihed i Hongkong, er blevet valgt efter afholdelse  af lokalvalg den 22. november 2015.

En af de valgte er Wong Chi-Ken, 38 år, der til nyhedsbureauet Reuter udtaler:

– Jeg støtter demokrati, og har deltaget i Paraply-bevægelsen. Vi vil følge vores idealer og vores arbejde for vores lokalsamfund.

Paraply-bevægelsen er vokset ud af Occupy Central, der med gadedemonstrationer forsøgte at bekæmpe Kinas krav og restriktioner på byens demokrati, der blandt andet betyder at kandidater ved et valg i 2017 skal være godkendt af Kina.

Valget af otte demokrater - ud af 431 - skaber ifølge den politiske analytiker ved Hongkong Universitet, James Sung, et nyt pres for på myndigheder for at leve op til løftet om »et land, to systemer«, som blev givet til byen, da den i 1997 blev overdraget til Kina.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce