Annonce

Nepal
1. september 2015 - 10:30

Pride i monsun, murbrokker og magtkamp

I et farve spækket optog dansede hundredevis af nepalesiske LGBT personer søndag gennem gaderne i Kathmandu i et fælles opråb om accept af homo-ægteskaber og rettigheder for seksuelle minoriteter.

Alt imens genopbygningen efter et jordskælv i foråret står på, forhandlinger om Nepals kommende forfatning skaber opstand og uro blandt folket, og monsunen skyller ind over bjergstaten, skinnede solen i søndag den 30. august over landets LGBT fællesskab.

Den årlige pride parade, som falder samtidig med Gai Jatra festivalen, lyste Kathmandus i forvejen farvestrålende gader op i alle regnbuens nuancer.

– Samtidig med at vi er glade og fester, er vores mål i dag, at gøre krav på rettigheder til seksuelle minoriteter i den nye forfatning, fortæller Pinkey Gurung, som er en del af NGO’en Blue Diamond Society, der arbejder for rettigheder til landet bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Fra det flade i syd til det høje i nord havde landets LGBT folk proppet kufferter med palletter, pudder og parykker for at drage til hovedstaden og danse gennem de smaller gader til lyden af traditionelle toner.

Og glæden ved at være samlet med deres ligesindede landsfæller lyste ud af de til lejligheden velsminkede ansigter.

– Det her er vores juleaften. Vi har alle set frem til priden siden sidste år, og nu skal vi bare nyde det, svinge med hofterne og sprede kærlighed i gaderne, lyder det fra Elyn, en af Blue Diamonds transmænd, som i dagens anledning var klædt i traditionelle nepalesiske klæder.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce