Annonce

sommerferien er slut
29. august 2013 - 20:16

To personer anholdt til BZ-aktion i København

50 aktivister forsøgte torsdag aften at indtage en tom bygning i København for at omdanne det til et anarkistisk frirum. Politiet var hurtigt på pletten og anholdte to personer. 

To aktivister fra det venstreradikale miljø blev torsdag aften den 29. august anholdt for ulovlig indtrængen, da politiet kort før klokken 18.00 forhindrede omkring 50 unge mennesker i at besætte en tom bygning på H. C. Ørstedsvej 67 på Frederiksberg i København.

De unge, der definerer sig som 'anarkister', har ifølge Modkrafts oplysninger brugt flere dage på at planlægge aktionen, og havde på forhånd indkaldt til et »BZ stormøde« i Folkets Hus på Nørrebro, hvorfra aktivister bevæbnet med et gult banner og flag gik i samlet trop mod deres mål.

Politiet var dog hurtigt på stedet og fik anholdt de to mest ivrige demonstranter.

De blev ført væk i håndjern, mens en deling politibetjente holdt resten af de fremmødte i skak i en halv times tid inden aktivisterne igen fortrak sig til Folkets Hus med uforrettet sag og fortsatte deres møde.

I en aktionserklæring udleveret til Modkraft oplyser aktivisterne, at de føler sig »forpligtede« til at besætte huse, så længe de står tomme, og ønsker at omdanne dem til brugerstyrede kulturhuse og kollektiver, hvor der kan afvikles folkekøkkener, koncerter og politiske møder.

Bag initiativet står blandt andre gruppen »Flere Frie Steder«, som besatte samme bygning på Frederiksberg den 16. august, og holdt en bygning på Jagtvej 155B besat i flere dage i maj i år. 

Læs artiklen »BZ'ere indtog bygning i København« hos MetroXpress.

Læs artiklen »Husbesættere udfordrer byggeprojekt i milliardklassen« hos Modkraft.

Læs artiklen »Fristed på Frederiksberg?« hos Modkraft.

Læs hele aktionserklæringen her:

»Vi er en gruppe BZ'ere der ønsker flere fristeder og kollektiver i København. Vi er anarkister, og arbejder udelukkende i form af konsensus. Vi føler os forpligtede til at BZe huse, så længe vi ser tomme ubrugte steder som næsten uden videre kan tages i brug. Vi ønsker at bruge stederne til at bo i, lave folkekøkkener, arrangere koncerter, foredrag, politisk møder, og alt hvad man ellers kan finde på at bruge husene til. Vi ser rigtig mange muligheder, og stort potentiale – både i husene, men også i os som individer og gruppe. Vi tager kampen op den udenomsparlamentariske vej, og ønsker ikke at rette denne meddelelse mod politikere, men mod folket, og håber på at få folk til at vågne op, og hjælpe os med at skabe liv i Københavns ellers døde og tomme grå bygninger. Vi har som gruppe ikke nogen direkte forbindelse til andre fristeder, men ønsker som andre fristeder en platform uden sexisme, homofobi, cis-normanitivet, racisme, vold og hårde stoffer«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce