Annonce

Kultur
8. december 2013 - 7:35

Mor kommer!

Hun harcelerer mod USA's grænsepolitik og vil have sex med Sarah Palin. Den koreansk-amerikanske standup-komiker Margaret Cho kommer til København. Og det går ikke stille af sig.

Hun blev stoppet på en tour, hvor hun skulle optræde for en amerikansk hotelkæde, fordi hun lavede for mange vitser om George Bush.

Bedre gik det ikke, da hun blev hyret af den bøsse-lesbiske afdeling til at underholde hos Demokraterne. Også her blev hun aflyst, da hendes optræden blev vurderet som for kontroversiel.

Som hun selv siger, er man nødt til at råbe højt for at blive hørt.

Den koreansk-amerikansk komiker Margaret Cho kommer til København med sit nye show »Mother«, og her vil hun gøre sit for at blive hørt.

Politik og komik

Som åben biseksuel har Cho en klar tilknytning til LGBT-miljøet og har af flere omgange engageret sig for homo-rettigheder, lige som spørgsmål om racisme og social retfærdighed har optaget hende.

Politik og komik er for Cho noget, der hænger uløseligt sammen:

»Hvis du er queer, hvis du er woman of color, og hvis du laver comedy, så er det som om, at din stemme bliver meget vigtig – din eksistens er politisk – og på den måde, er det en virkelig stor ting, og det er det, jeg altid har stræbet efter, og nu, hvor jeg er blevet ældre, er det endnu mere vigtigt«, udtalte hun i efteråret i et interview med Huffington Post.

Læs og hør hele interviewet med Cho hos Huffington Post

Læs Margaret Cho's klumme omkring hate speech i Huffington Post

Se YouTube-klip fra showet "Beautiful" om racisme:

Det går sjældent stille af sig, når Cho får tid i de amerikanske medier, og hun sørgede for national furore, da hun udtalte, at »Sarah Palin er det værste, der er sket for USA siden 11. september« - men at hun i øvrigt på pervers vis stadig havde lyst til at have sex med hende.

På samme måde var hendes udtalelser i talkshowet »The Real«, hvor hun fortalte om sit åbne ægteskab og sin aversion mod monogami.

Det var med til at skabe både fans og modstandere.

Se YouTube-klip om Margaret Chos syn på Sarah Palin:

Mor kommer!

Med sit nye show »Mother« ønsker Margaret Chos at sætte fokus på fænomenet moderskab. Her lover hun, at der er tale om hendes hidtil mest vovede show, hvor hun går løs på emner som etnicitet, seksualitet og LGBT-livsstil.

Pilen rettes også indad, og Cho prikker til nogle af queer- og LGBT-miljøets billeder af moderfigurer og stærke kvinder:

»Vi har brug for mere moderlighed i queer-miljøet. Mange af os bliver på grund af vores seksuelle orientering udstødt fra vores biologiske familier, og vi må derfor være med til at opbygge vores egne familiestrukturer,« lyder det fra Cho.

Margaret Cho kan opleves på Bremen Teater i København den 14. december 2013.

Se YouTube-klip fra talkshowet "The Real", hvor Cho fortæller om sit åbne ægteskab:

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce