Annonce

Aktionsdag
19. april 2012 - 11:47

Kræver russiske punk-feminister løsladt

Tre medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot skal torsdag for retten efter regeringskritisk kirkekoncert. Over hele verden lyder kravet om frigivelse. Også i Danmark er der protester.

Torsdag den 19. april skal tre medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot for retten i Moskva tiltalt for hooliganisme.  

De tre kvinder har siddet fængslet siden midten af marts på grund af en regeringskritisk koncert-happening i Moskvas største kirke, Frelseren Kristus Katedralen, og de risikerer op til syv års fængsel. 

Sagen har fået international opmærksomhed, og feminister over hele verden er gået på gaden for at kræve kvinderne løsladt.

Se tv-indslaget »Russian punk band Pussy Riot to appear in court over church gig« hos BBC.

Læs artiklen »Punk-feminister fængslet for kirkekoncert« hos Modkraft.

Protest i København

Torsdag den 19. april er i anledning af at retssagen mod Pussy Riot starter erklæret international aktionsdag til støtte for de fængslede russiske feminister.

På hjemmesiden »Free Pussy Riot« er der offentliggjort en lang række solidaritets-erklæringer med videoer af humoristiske happenings foran blandt andet russiske ambassader og kirker i blandt andet England, USA, Tyskland og Tjekkiet.

Bandet er kendt for farvestrålende tøj og hjemmelavede elefanthuer, hvilket deres støtter har tager til sig og nu bruger, som et symbol på bandet og dets kamp mod den russiske regering.

Besøg hjemmesiden FreePussyRiot.

 

I Danmark har den queer-feministiske scenekunst gruppe Who's the Vampire indkaldt til en demonstration foran Skt. Aleksander Nevskij Kirke i København.

Her vil de danske feminister lade en professionel skuespiller genopføre Pussy Riots happening i Frelseren Kristus Katedralen i Moskva og holde en tale omkring sagen. 

– Vi ønsker at udtrykke vores støtte til de russiske aktivister, som er blevet uretmæssigt fængslet. Deres retssikkerhed er truet, og vi mener, at det er nødvendigt at solidarisere sig med andre feminister, fortæller en anonym talsperson for Who's The Wampire.

Besøg Facebook eventen »Befri 'Pussy Riot'!«.

Amnesty er bekymret

Også menneskerettighedsorganisationen Amnesty International er gået ind i sagen.  

Organisationen anerkender de fængslede kvinder som »samvittighedsfanger« og kræver dem løsladt.

– De har ret til deres holdning og til at udtrykke den, selvom det forarger andre. Det er en del af at leve i et demokratisk samfund, siger Frederica Behr fra Amnesty International til BBC. 

Læs artiklen »Amnesty calls on Vladimir Putin to release Pussy Riot immediately« hos The Guardian.

Læs artiklen »Amnesty International recognizes Pussy Riot members as prisoners of conscience« hos Gazeta.

Læs artiklen »Feministisk punkband giver Vladimir Putin fingeren« hos Modkraft.

Se aktionen »Free Pussy Riot! Apr 15th 2012 Munich«.

Se aktion i Rusland.

Opfordring til international solidatitet.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce