Annonce

COP21
20. november 2015 - 12:03

Klimademonstrationer i Paris aflyst på grund af undtagelsestilstand

Undtagelsestilstand hindrer afvikling af massedemonstrationer under klimatopmødet COP21 i Paris. Verden over – også i Danmark – fastholdes demonstrationerne dog. 

Onsdag aften den 18. november udsendte den franske udenrigsminister Laurent Fabius en erklæring, der forbød klimamarcher i alle byer i hele landet den 29. november og 12. december.

Forbuddet sker i forlængelse af en undtagelsestilstand, som blev indført efter en terroraktion i Paris natten til lørdag den 14. november, der kostede 129 mennesker livet.

– Det kan godt være planerne for Paris bliver ændret, men over hele verden er der fuld gang i arrangementer, demonstrationer og happenings, som nok skal sørge for, at politikerne ikke glemmer, at der er millioner af mennesker, der stadig synes klimasagen er ufattelig vigtig og står bag et krav om, at de tager klimaet alvorligt nu og finder en reel løsning på problemernem skriver Astrid Alexandersen, der er talsperson for en klimademonstration i København

Klimademonstrantionen vil fortsat bliver afholdt den 29. november i København – samtidig med at der er tilsvarende demonstrationer i en række andre lande. Mere end 2.000 marcher og demonstrationer er bebudet i 150 lande. Det kan ende med at blive bliver den største klimamanifestation nogen sinde.

Mærkværdigt topmøde

– Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over,at demonstrationerne i Paris ikke bliver til noget - et klimatopmøde uden aktivister og civilsamfund er svært at forestille sig, skriver hun.

– Vi kan godt forstå de franske myndigheders bevæggrunde, men selvom de forbyder demonstrationerne, kan de ikke lukke munden på os. Vi vil stadig gøre alt, hvad vi kan for at lægge pres på politikerne, skriver hun.

– Mobiliseringerne udenfor Paris er nu vigtigere end nogensinde så vi opfordrer alle til at gå med i demonstrationerne den 29. rundt omkring i Danmark for at sende et stærkt signal om, at vi står sammen, skriver Astrid Alexandersen.

Hun oplyser desuden at de ikke har fået henvendelser fra det danske angående problemer med afholdelse af demonstrationen.

I Paris ventede arrangørerne af de aflyste demonstrationer at op imod 200.000 mennesker ville gå med for at lægge pres på politikerne for at få underskrevet en bindende klimaaftale.

Læs om demonstrationerne på hjemmesiden Global Climate March

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce