Annonce

Fagligt
18. august 2014 - 16:10

Jyske LO-formænd forstår ikke Helle Thorning-Schmidt

LO organisationer i Midt- og Vestjylland forstår ikke at statsminister Helle Thorning-Schmidt skyder dagpengespørgsmål til hjørne i årets finanslovsforhandlinger.

»Vi forstår ikke, hvorfor du siger det, du gør, om dagpengene«. Sådan skriver formanden for LO Silkeborg, Viggo Thinggaard, på vegne af ti LO-organisationer i Midt- og Vestjylland i et åbent brev til statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Brevet henviser til de udtalelser, som den socialdemokratiske statsminister er kommet med i et interview i Berlingske Tidende, hvor hun afviser at tage dagpengespørgsmålet op i efterårets finanslovsforhandlinger.

Omkring 40.000 arbejdsløse har hidtil mistet dagpengeretten på grund af ændring af lovgivningen under den sidste VK-regering. Den nuværende regering har nægtet ændre lovgivningen, som Radikale Venstre var med til at vedtage. Den har dog oprettet en dagpengekommission, der skal se på de arbejdsløses vilkår i en betænkning, der er berammet udgivet i løbet af 2015.

«Vi forstår ikke, at du vil undlade at gøre noget, før Dagpengekommissionen en gang i 2015 har talt. Vi synes, det kan være udmærket at få kulegravet hele problematikken. Det kan vi bare ikke vente på, og det kan de mennesker, der er ramt hårdt økonomisk, da slet ikke,« hedder det blandt andet i brevet.

De ti formænd, der har underskrevet brevet er Viggo Thinggaard (LO Silkeborg), Helge Albertsen (LO Ringkøbing Fjord), Hans Enevoldsen (LO Nordvestjylland), Torben Jakobsen (LO Djursland), Henrik G. Hansen (LO Randers), Stanley Bach (LO Viborg), Hans A. Sørensen (LO Horsens), Poul Jean Hansen (LO Skive-egnen), Anders Munk (LO Aarhus), Steen Jonassen (LO Herning).

De ti LO-formænd slutter sig med brevet til de den stribe faglige røster, der har kritiseret regeringens politiske grundlag. Tidligere har blandt andet en række formænd fra Dansk Metal og Byggefagenes Samvirke kritiseret regeringens dagpengestivsind.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce