Annonce

Skattereform
7. juni 2012 - 14:17

Handicappede kritiserer reform

Formændene for Danske Handicaporganisationer og Rådet for Socialt Udsatte kritiserer regeringens udspil til skattereform.

Danske Handicaporganisationer retter en skarp kritik mod regeringens forslag til skattereform. Foreningen mener, at reformen vil øge kløften mellem fattige og rige, fordi der bliver taget tre milliarder kroner fra reguleringen af alle overførselsindkomster.

– Det er dybt uanstændigt, at også denne reform går ind og rammer de svageste. Man glemmer, at den gulerod, som man vifter med, ikke gælder personer med nedsat funktionsevne. Jobbene er der ikke. Derfor er det varm luft, når man taler om, at det skal kunne betale sig at arbejde, siger Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer.

Han tvivler på effekten af reformen.

– Handicappet forsvinder ikke, selvom man får mindre udbetalt i kontanthjælp og førtidspension fremover. Jobbene kommer heller ikke ved at lade overførselsindkomsterne sakke endnu mere bagud i forhold til udviklingen, tilføjer han.

Handicappede bliver fattigere

Han understreger, at det i forvejen er svært for mange mennesker med handicap at få økonomien til at hænge sammen. Det gælder især, hvis man er afhængig af førtidspension et langt liv igennem.

Danske Handicaporganisationer lavede i marts en levevilkårsundersøgelse, som viser, at mennesker med handicap ofte må give afkald på helt almindelige dagligdags aktiviteter, fordi pengene ikke slår til.

De tre milliarder kommer oveni de to milliarder regeringen vil spare på fleksjobordningen, konstaterer Stig Langvad.

– Det handler om fem milliarder kroner, der med regeringens første to reformer er taget fra de mest sårbare. Man skaber kun en ting lige nu – og det er markant mere social ulighed i Danmark, siger handicapformanden.

Blå pakke i rødt papir

Også Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte, kritiserer skattereformen, som han mener blot er en ny kopimedicin.

– Indpakningen er ganske vist rød i forhold til den gamle blå, der er afprøvet, og som ikke virkede. Vi taler godt nok ikke om starthjælp eller loft over kontanthjælpen, men hensigten med skattereformen er den samme: At øge forskellen mellem de, der er i arbejde, og de, der ikke er.

Sådan sagde Jann Sjursen i fredags i sin tale til socialt topmøde i Kommunernes Landsforening.

– Den rette medicin er derimod et rummeligt arbejdsmarked, sagde han og konstaterede, at jobbene til de udsatte ikke findes i dag. Der tales meget om borgernes ret og pligt. Men hvad er politikernes, spurgte Jann Sjursen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce