Annonce

Antiracisme
10. marts 2015 - 14:00

Højtråbende antiracister konfronterede Pegida i København

Omkring 100 antiracister kom mandag helt tæt på den yderliggående, antimuslimske Pegida-gruppes demonstration på Axel Torv i København. Der blev råbt kampråb, delt øreproper ud til forbipasserende, mens en højreekstremist svarede igen med en Hitler-hilsen. 

For syvende gang i streg afholdt græsrodsinitiativet København for Mangfoldighed den 9. marts mandagsdemonstration i protest over den anti-muslimske, højreorienterede gruppe Pegida-DK.

Antiracisterne startede traditionen tro på Sankt Hans Torv på Nørrebro, hvor der var taler af blandt andre Sherin Khankan, talskvinde for Kritiske Muslimer.

Samtidig lykkedes det for godt 100 demonstranter, at nå helt frem til Axel Torv, hvor mellem 40 og 50 støtter af Pegida-DK var samlet, og råbe slagord mod racisme.

Øreproper og Hitler-hilsen

Samtidig med at der blev råbt slagord, delte medlemmer af København for Mangfoldighed øreproper ud til forbipasserende.

– Under dække af at være en bekymret medborger, stiller Nicolai Sennels op med hadske og racistiske taler. Han har blandt andet udtalt, at ’næsten halvdelen af alle verdens muslimer er indavlede’. Den slags hadefulde ytringer vil de fleste københavnere nok gerne vil have sig frabedt – og med ørepropper kan vi sammen vise Nicolai Sennels, at han taler for døve ører, forklarer Jakob Lausch Krogh, talsperson for København for Mangfoldighed i en pressemeddelelse forud for mandagens anti-racistiske demonstration.

Talspersonen fortsætter:

– Selvom PEGIDA’s demonstration efterhånden er lille og ynkelig fortsætter vi med at dele ørepropper ud. Vi frygter at der også bliver behov for antiracistiske ørepropper i den kommende valgkamp. Alle partier konkurrerer efterhånden i disciplinen kritik af muslimer og østeuropæiske immigranter.

Af en video fra mandagens protest på Alex Torv fremgår det at en deltager i Pegida-DK's demonstration besvarede antiracisternes råb med en Hitler-hilsen, og ifølge Researchkollektivet Redox deltog flere kendte ansigter fra det nynazistiske miljø i Pegida-DK's demonstration.

Se video af demonstrationen imod Pegida i København.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce