Annonce

Fagligt
29. oktober 2015 - 13:01

Gymnasielærere tilslutter sig uddannelsesprotester og strejker

Gymnasielærere har torsdag den 29. oktober nedlagt arbejdet i protest mod regeringens spareplaner.

Det er ikke kun gymnasieelever, der torsdag den 29. oktober nedlægger undervisningen imod den smalle Venstreregerings oplæg til besparelser på uddannelsessystemet.

Lærere på flere gymnasier har tilsluttet sig eleverne protester og nedlagt arbejdet. Hvor mange steder er usikkert. Ifølge Modkrafts oplysninger handler det bl.a. andet om Ørestad Gymnasium, Frederiksberg HF-kursus og Johannesskolen i Københavnsområdet og Hasseris Gymnasium i Aalborg. Der holdes desuden faglige møder på rigtig mange gymnasier.

I Gymnasieskolernes Lærerforening, som skal underrettes ved arbejdsnedlæggelser, har man ikke et overblik omfanget af arbejdsnedlæggelser.

– Vi deler elevernes frustrationer og forstår godt deres protester, siger Annette Nordstrøm Hansen, der er formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, til Modkraft.

– Men vi må som fagforening anbefale både elever og lærere at gennemføre undervisningen, siger hun.

Foreningens hovedbestyrelse bakker dog op bag de demonstrationer, der gennemføres i Aarhus og København torsdag eftermiddag. I København vil Annette Nordstrøm Hansen være blandt talerne, mens foreningens næstformand, Sigrid Jørgensen, taler ved demonstrationen i Aarhus.

I København starter demonstrationen kl. 16 på Rådhuspladsen og går derfra til Christiansborg Slotsplads. I Aarhus afvikles demonstrationen på Rådhuspladsen.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce