Annonce

Conspiracy Cells of Fire
15. oktober 2012 - 13:20

Græske bombeanarkister bejler til danske aktivister

Den anarkistisk-nihilistiske byguerilla-gruppe Conspiracy Cells of Fire, der er dømt for bombeangreb i Grækenland, inviterer danske venstrefløjsaktivister til aktionsfællesskab.

Den kontroversielle byguerillagruppe Conspiracy Cells of Fire, der har stået bag adskillige bombesprængninger og brandattentater i Grækenland, ønsker at etablere et samarbejde med aktivister på den yderste venstrefløj i Danmark.

Det fremgår af et offentligt brev, hvori den erklærede anarkistisk-nihilistiske organisation sender »anarkistiske røgsignaler« til fængslede »brødre og søstre« i Danmark og en række andre lande.

»Vores tanker flygter ofte og besøger i al hemmelighed vores brødre og søstre indespærret i Chile, Mexico, Italien, Tyskland, Schweitz, England, Rusland, Danmark og alle andre steder, hvor der findes celler fulde af folk, der endnu ikke har mistet begæret efter frihed,« skriver medlemmerne af Conspiracy Cells of Fire fra deres fængselscelle i Grækenland i brevet fra den 26. september 2011.

Formålet med samarbejdet er tilsyneladende at koordinere og inspirere hinanden til angreb på politiske mål via aktionserklæringer og breve, der skal udveksles mellem aktivister og indsatte i fængsler over hele verden og efterfølgende offentliggøres på internettet.        

»Potentialet i denne forpligtelse er enormt, da det drejer sig om en proces, der skal intensivere konflikten mellem revolutionære anarkister og systemet,« lyder budskabet i det internationale opråb.

Læs »International Proposal from the Conspiracy of Cells of Fire (Greece)« på hjemmesiden 325.NoState.Net.

Et verdensomspændende fænomen

»Den Revolutionære Organisation Conspiracy Cells of Fire« har så vidt vides været aktiv siden 2005, men blev for alvor kendt i forbindelse med de landsdækkende optøjer, der skyllede indover Grækenland, da en ung aktivist blev dræbt af politiet i Athen i 2008.

Siden har organisationens ideer spredt sig til resten verden, og navnet fungerer i dag som fællesbetegnelse for et decentral aktionsnetværk af såkaldt »insurrektionistiske« anarkister.

Det ideologiske omdrejningspunkt er en stærkt individualistisk orienteret anarkisme og nihilisme, hvor tilhængerne igennem »direkte aktion« forsøger at realisere deres politiske mål, som sjældent defineres nærmere end »frihed« og afskaffelse af konsumsamfundet.

»I vores hænder holder vi sten, molotovs, bomber, pistoler, når vi løber ud på gaden i jagten efter frihed (...) Vi ønsker ikke falsk sympati eller støtte fra venstrefløjen. Langt fra. Derimod søger vi medsammensvorne i kampen for anarki og frihed,« skriver de græske aktivister således i brevet.

Læs manifestet »The Sun Still Rises« af Conspiracy Cells of Fire hos The Anarchist Library.

Læs »A contextualization of Conspiracy Cells of Fire« hos Anarchist News.

De mest benyttede midler i denne kamp er hjemmelavede bomber og brandattentater, der rettes mod politikere, myndigheder og virksomheder, mens andre fra netværket har taget ansvaret for bankrøverier og attentater mod repræsentanter for »stat og kapital«.

Læs artiklen »Græske anarkister tager ansvar for brevbomber« hos Modkraft.

De formodede grundlæggere af organisationen blev anholdt allerede i 2009, og de seneste år har de græske myndigheder, ifølge eget udsagn, optravlet deres netværk og neutraliseret deres efterfølgere, som er blevet idømt lange fængselsstraffe for at tilhøre en terrororganisation.

Læs artiklen »Seven found guilty in 'Conspiracy of Cells of Fire' terror group trial« hos Athen News.

Læs om den seneste dom over Conspiracy of Cells of Fire hos Athen News.

Læs artiklen »Nihilist-retssag udløser bølge af brandbomber« hos Modkraft.

I mellemtiden har organisationen via offentlige erklæringer på internettet spredt sine ideer over landegrænserne, og der eksisterer i dag afdelinger – eller celler, som de kalder sig – så forskellige steder som Rusland, Indonesien, Chile, Italien, Mexico, Tyskland og Holland.

Medlemmerne af de forskellige celler kender ofte ikke hinanden personligt, men har samlet sig under parolen »Den Sorte Internationale«, som også er kendt under betegnelsen Den Uformelle Anarkistiske Føderation/International Revolutionær Front.    

Det er dette militante undergrundsnetværk, som danske aktivister nu opfordres til at engagere sig i.

Læs artiklen »Militante nihilister skaber væbnet Internationale« hos Modkraft.

Dansk terrorsag

Invitationen til de danske aktivister kommer kort tid efter, at fem unge mænd fra den venstreradikale bevægelse i København blev fængslet og tiltalt for politisk terrorisme.

Mændene blev anholdt den 26. april sidste år ved Politiskolen i Brøndby i besiddelse af en dunk benzin og et nødblus, og de har efterfølgende erkendt, at de havde planer om at sætte ild til skolen.

Ifølge politiet har de fire sammen med en anden mand, der blev anholdt den 18. maj samme år, gennemført eller haft planer om at gennemføre en lang række ildspåsættelser mod blandt andet banker, virksomheder og politiet i Storkøbenhavn i 2010 og 2011.

Læs artiklen og se video »Terror-tiltalte ville angribe Mærsk« hos TV2.

De fem, hvoraf to stadig sidder varetægtsfængslet, er blandt andet mistænkt for at have sat ild til Den Græske Ambassade i København den 6. april 2011.

Branden blev hurtigt slukket, men der skete skader for 300.000 kroner, og episoden har udløst en tiltale for forsøg på mordbrand og terrorisme.

De tiltalte nægter sig skyldige i samtlige anklagepunkter, på nær det forhold, som handler om Politiskolen. 

Retssagen mod de fem danske venstrefløjsaktivister begynder den 29. oktober.

Læs artiklen »Terrorfængslede straffes uden rettergang« hos Modkraft.

Læs artiklen »Kan molotovcocktails omstyrte samfundet?« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce