Annonce

Asyl
28. august 2015 - 12:25

Første regeringskritiske demonstration samler 2.000-3.000 mennesker

Regeringskritisk demonstration imod asylstramninger og forringelse af flygtninges vilkår samlede onsdag 2.-3.000 mennesker på Nytorv i København. Ny demonstration ved Folketingets åbning.

Onsdag den 26. august afholdt netværket ’Bedsteforældre for Asyl’ en demonstration på Nytorv i København under parolen ’Flygtninge er også mennesker’.

Det skete i forbindelse med Folketingets 3.behandling og vedtagelse af en såkaldt integrationsydelse, som svarer til det samme beløb som SU.

Det skal ifølge integrationsministeriet »give nytilkomne udlændinge et større incitament til at arbejde og blive integreret i det danske samfund.«

Flere organisationer, blandt andet pædagogfagforeningen BUPL og den økonomiske tænketank Arbejderbevægelsens Erhvervsråd kritiserer integrationsydelsen for at »sende børn langt under fattigdomsgrænsen.«

Bedsteforældre for Asyl er et netværk, hvis mål er “at ændre den danske asylpolitik og hjælpe de afviste flygtninge, der ikke kan rejse hjem.”

Mellem 2-3000 mennesker deltog i demonstrationen på Nytorv.

Demonstration ved Folketingets åbning

En ny demonstration imod forringelser for flygtninge og indvandrere er varslet til at finde sted ved Folketingets åbning den 6. oktober.

Her er arrangøren 'Velkomstkomiteen Flygtninge er Velkomne,' og demonstrationen vil gå fra Fredens Park ved søerne i København til Christiansborg.

I indkaldelsen til demonstrationen hedder det at: »Alle har ret til et liv i sikkerhed. I Danmark skal ingen leve i fattigdom. I Danmark har alle ret til en fair og lige behandling. I Danmark skal alle behandles med respekt og værdighed. Mennesker der flygter fra krig og undertrykkelse, har ret til asyl.«

Program og rute er endnu ikke fastlagt.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce