Annonce

Jobskifte
27. juni 2012 - 14:56

Engelsk spion jagter aktivister i USA

Den skandaleombruste engelske politimand Mark Kennedy infiltrerede venstrefløjen i Europa årevis. Nu laver han efterforskning og risikovurderinger for amerikanske virksomheder, der frygter folkelige protester. 

Den tidligere engelske politimand Mark Kennedy er blevet ansat i det amerikanske sikkerhedsfirma Densus Group, hvor han laver »efterforskning, risikovurderinger og rådgivning« til virksomheder, der frygter folkelige protester og direkte aktion.

Det skriver flere britiske medier.

Mark Kennedy blev i 2010 afsløret, efter at han igennem 10 år havde infiltreret miljø- og dyrerettighedsgrupper og levet undercover blandt venstrefløjsaktivister i flere europæiske lande, herunder Danmark.  

Læs artiklen »Mark Kennedy hired as consultant by US security firm« hos The Guardian.

Har endegyldigt valgt side

Efter afsløringen af hans dobbeltspil, som involverede romantiske forhold til flere kvindelige aktivister, påstod Mark Kennedy, at han i virkeligheden havde sympati med venstrefløjen og fortrød sit arbejde for politiet.

Den kontroversielle politibetjent ansatte en dyr PR-konsulent til at rense sit ry, og der blev lavet en dokumentarfilm om ham, hvor spørgsmålet om loyalitet igen blev rejst.

Da filmen havde premiere på en filmfestival i København sidste år måtte han dog aflyse et planlagt besøg, da danske klima-aktivister i stærke vendinger opfordrede ham til at blive væk. 

Læs artiklen »Engelsk politiagent aflyser besøg på dokumentarfilm-festival« hos Modkraft.

Læs artiklen »Klimaaktivister raser: Mark Kennedy kommer til Danmark« hos Modkraft.

At Mark Kennedy nu vælger at bruge sin viden og erfaring fra agent-arbejdet mod venstrefløjen til at hjælpe amerikanske virksomheder afklarer ifølge en blogger på den britiske avis The Guardian, én gang for alle spørgsmålet om, hvor ex-betjentens loyalitet ligger.  

»For mange er dette karriereskift en yderligere bekræftelse på Kennedy's egentlige loyalitet og gør påstanden om hans sympati for aktivisterne til skamme. Han har tydeligvis valgt sin fremtid, og dette er ikke at hjælpe aktivisterne,« skriver Rob Evans på The Guardian.   

Læs bloggen »Mark Kennedy advises firms on activists« hos The Guardian.

Læs artiklen »Mark Kennedy: 'No misconduct by Nottinghamshire Police'« hos BBC.

Læs artiklen »Britisk politiagent har gjort »begrænset skade« i Danmark« hos Modkraft.

Læs artiklen »Knuste kærester på hævntogt mod bedrageriske betjente« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce