Annonce

Fagligt
3. september 2013 - 17:59

DSU-formand i retten for at kalde gule fagforeninger »fupforretninger«

Det Faglige Hus vil have formanden for Danmarks Socialdemokratisk Ungdom dømt for injurier, fordi hun har betegnet de gule fagforeninger som »fupforretninger«. Camilla Schwalbe vil ikke trække udtalelsen tilbage.

Formanden for Danmarks Socialdemokratisk Ungdom, Camilla Schwalbe, nægter at trække en udtalelse hvor gule fagforeninger betegnes om »fupforretninger« tilbage. Hun kan derfor vente en stævning fra Det Faglige Hus, der mener betegnelsen er injurerende.

Camilla Schwalpes udtalelse er givet i en pressemeddelelse, som hun udsendte i midten af juli måned til støtte for et forslag om at fjerne skattefradraget på kontingent til gule fagforeninger.

Det Faglige Hus erkender på sin hjemmeside, at foreningen er »en af de såkaldte gule fagforeninger«, og har derfor har bedt Schwalbe om et dementi,

Schwalbe »mere end antyder, at der skulle være tale om snyd eller ligefrem strafbar adfærd og er en klar retsstridig krænkelse i strid med straffelovens § 267«, hedder det på hjemmesiden.

Camilla Schwalbe siger til Berlingske Nyhedsbureau, at hun ikke beskylder Det Faglige Hus for at snyde og bedrage i juridisk forstand.

– Det Faglige Hus kan sælge en meget billig ydelse, fordi de lukrerer på aftaler, som andre fagforeninger har forhandlet hjem. Jeg mener, det er fup, når de ikke fortæller deres medlemmer, hvorfor de er så billige i forhold til andre, siger DSU-formanden.

Hun betegner derfor sagsanlægget og en eventuel injuriedom som meningsløs:

– Det vil have den konsekvens, at der er ord, jeg ikke må sige, siger hun.

Camilla Schwalbe endnu ikke modtaget en stævning fra Det Faglige Hus, men den gule fagforening har over for hende bekræftet, at den er på vej, siger hun til Modkraft.

Læs mere hos Berlingske

Se også Det Faglige Hus' begrundelse for at rejse injuriesag mod Schwalbe

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce