Annonce

Falsk pressemeddelelse
19. december 2012 - 17:03

Dialogmøde: Occupy driller Danske Bank

Aktivistgruppen Occupy Danmark udsendte falsk pressemeddelelse, hvori Danske Bank lover skatteyderne kompensation for bankpakke, efter dialogmøde onsdag.

»Eiving Kolding (Danske Banks direktør, red.) vil rette henvendelse til finansministeren med henblik på at undersøge mulighederne for at kompensere staten, f.eks. med en aktiepost svarende til det kapitalindskud den forrige regering gav ved bank pakke 2.«

Sådan kunne man onsdag den 19. december læse i en pressemeddelelse udsendt af den antikapitalistiske græsrodsbevægelse Occupy Danmark efter, at fire aktivister fra bevægelsen havde været til dialogmøde med Danske Banks direktør.

Historien blev straks dementeret af en talsperson for banken og et medlem af Occupy Danmark indrømmer da også, at der var tale et »spoof«.

– Vi ønskede at drille dem lidt, fortæller en grinende Morten Kok fra Occupy Danmark til Modkraft.

Læs artiklen »Occupy efter møde: Ønsketænkning om Danske Bank« hos TV2.

Læs artiklen »Danske Bank afviser Occupy-påstande« hos Børsen.

Fokus på mærkesager

Occupy Danmark var onsdag formiddag blevet inviteret på kaffe hos Danske Banks direktør for at snakke om bankens stærkt kritiserede brug af bevægelsens symbolik i en ny imagekampagne.

Beslutningen om at gå i dialog med banken var på forhånd blevet problematiseret – blandt andet her på Modkraft.

Læs artiklen »Danske Bank i imagekrise« hos Modkraft.

I stedet for at aflyse valgte Occupy-aktivisterne dog at bruge medieopmærksomheden til at sætte fokus på deres mærkesager.

På forhånd havde Danske Bank frabedt sig pressens tilstedeværelse under mødet, og derfor kunne aktivisterne sætte dagsordenen.

– Vi mente, at den falske pressemeddelelse var en god måde at skabe debat omkring bankpakkerne. Der er brug for at sætte fokus på Danske Banks spekulation i fødevarer, og hvordan de svageste lider under deres måde at drive virksomhed på, siger bevægelsens talsmand.

Læs Occupy Danmarks pressemeddelelse her.

Læs analysen »Til kaffe hos Kolding« hos K-Forum.

Læs artiklen »Occupy takker Danske Bank for opmærksomheden« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce