Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
Dokumentar
7. november 2015 - 9:03

Dansk dokumentarfilm om Swaziland nomineret til international filmpris

Den prisbelønnede danske journalist og dokumentarist Tom Heinemanns film, ”Swaziland – det sidste enevælde” om aktivisten Bheki Dlamini, er blevet nomineret til prisen som bedste kortfilm på Al-Jazeera International Film Festival, sammen med film fra blandt andet USA, Kina, Indien og Kenya.

”Swaziland – det sidste enevælde” blev vist på DR2 i august, som en del af serien ”De ukuelige”. Serien, som Tom Heinemann har lavet sammen med norske Erling Borgen, portrætterer menneskerettighedsforkæmpere fra forskellige dele af verden.

Kamp for demokrati

Hovedpersonen i Tom Heinemanns film om Swaziland, den unge aktivist Bheki Dlamini, er både glad for nomineringen, og den omtale som filmen har givet kampen for demokrati og social retfærdighed i hans land Swaziland, siger han.

”Dokumentaren har gjort at befolkningen i Swaziland er blevet hørt i deres kamp for frihed og demokrati. Min historie, som fortælles i dokumentaren, er meget lig andre aktivisters i Swaziland, der udsættes for tæv, tortur, vilkårlige arrestationer og tvungen eksil. Nomineringen af filmen er en sejr for vores kamp, for nu kan kongen ikke længere bilde verden ind, at der ingen problemer er i landet”, siger Bheki Dlamini, der samtidigt opfordrer andre til at støtte hans kamp for demokrati i Swaziland.

”Alle møder modstand i deres liv”, siger Bheki Dlamini’s far i filmen, ”men det er hvordan vi vælger at reagere på denne modstand, der definerer os som mennesker”.

Serien ”De ukuelige” vandt i august hovedprisen og prisen for bedste korte dokumentarfilm på A Film For Peace-festivalen i Italien. Serien er blevet vist på Norsk og Svensk TV, samt på ti andre filmfestivaler rundt omkring i verden.

Tom Heinemann har vundet Foreningen for Undersøgende Journalistiks pris for fremragende undersøgende journalistik to gange, og er blevet nomineret til Cavling-prisen tre gange.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce