Annonce

Uopklaret
16. marts 2012 - 15:04

Bombesag tages op i Folketinget

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper vil vide hvorfor, politiet har henlagt sagen om bombedrabet på en ung socialist og antiracist i Søllerødgade i København. 20-årsdagen markeres med demonstration i København.

Bombedrabet på den 29-årige Henrik Christensen den 16. marts 1992 i Søllerødgade på Nørrebro i København er stadig uopklaret, og sagen er henlagt af Københavns Politi.

Det undrer Enhedslisten, som nu kræver en redegørelse fra justitsminister Morten Bødskov (S). 

– Jeg vil kræve en redegørelse fra justitsministeren om, hvorfor sagen er blevet henlagt. Hvorfor mener politiet ikke, at der er flere spor at gå efter? Vi skal have frem, om politiet har undersøgt alle muligheder, siger Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper til dagbladet Arbejderen.

Læs artiklen »Nu bliver mordet på Henrik rejst i Folketinget« hos dagbladet Arbejderen.

Minde-demonstration

Den dræbte familiefar var organiseret i venstrefløjsgruppen Internationale Socialister og aktiv i kampen mod nynazisme og racisme.

En anonym gruppe fra højrefløjen tog kort efter bombesprængningen i Internationale Socialisters hovedkontor ansvaret for drabet i en erklæring.

Af samme grund er venstrefløjen overbevist om, at gerningsmændene havde et politisk motiv og ønskede at lukke munden på den antiracistiske bevægelse.

20-årsdagen for bombedrabet markeres med en demonstration på Blågårdsplads klokken 17:00 fredag den 16. marts.

Læs om »Bombedrabet i Søllerødgade« hos Tidsskriftscenteret på Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce