Annonce

Alternativt julearrangement
12. december 2012 - 20:07

Autonome: Sneboldkamp ved politistation

Venstreradikale inviterer til »den vildeste sneboldkamp« ved Bellahøj politistation torsdag aften. Lignende arrangement udløste gadekampe i Tyskland i weekenden.

Torsdag den 13. december betyder for de fleste danskere blot endnu en dag med snedriver og koldt vejr.

Men for venstreradikale aktivister i København er datoen 13/12 en talkode for A.C.A.B. – All Cops Are Bastards.

Og dagen bliver derfor fejret med en hilsen til det danske politikorps.

Fra klokken 18:00 torsdag aften er der inviteret til »den vildeste sneboldkamp« foran Bellahøj politistation i det københavnske Nordvest-kvarter.

– Vi vil have det sjovt og samtidig vise dem (politiet, red.), at vi ikke er bange for dem, selvom de undertrykker og overvåger os, fortæller initiativtageren til happeningen, som ønsker at være anonym, til Modkraft.

Torsdag er samtidig dagen, hvor der falder dom i sagen mod fem mænd med forbindelse til den yderste venstrefløj, som er tiltalt for overtrædelse af terrorloven og brandstiftelse.

Gadekampe i Tyskland

Onsdag aften har godt 50 personer tilmeldt sig det alternative julearrangement på facebook, hvor flere end 1.200 mennesker er blevet inviteret.

»Tag dine venner med til decembers vildeste sneboldkamp foran Bellahøj politistation. Vi mødes kl. 18 på pladsen ved siden af stationen hvor vi efterfølgende vil starte den vildeste sneboldkamp. Vi ses til en sneboldkamp du sent vil glemme. Glædelig 13/12 dag,« skriver arrangørerne i deres indkaldelse.

Også i Tyskland er de autonome glade for at lege med sne.

Således samlede en masse-sneboldkamp lørdag aften flere hundrede mennesker i byen Leipzig til en begivenhed, som udviklede sig til gadekampe med politiet og hærværk.

Ifølge det tyske onlinemedie LVZ blokerede aktivisterne veje med barrikader af brændende byggematerialer og containere, satte ild til juletræer, knuste ruder i en bank, ødelagde en politibil og fyrede højlydt fyrværkeri af.

En betjent kom lettere til skade inden urolighederne sluttede ud på morgenen.

Læs artiklen »Schneeballschlacht am Connewitzer Kreuz – Polizist verletzt, Weihnachtsbäume in Flammen« hos LVZ.

Københavns Politi ønsker ikke at kommentere snebold-iniativet ved Bellahøj politistation overfor Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce