Annonce

København
6. maj 2014 - 10:25

Antiracister protesterer imod nazistisk demonstration foran Christiansborg

Når den yderligtgående højregruppe Danmarks Nationale Front samles på Christiansborg Slotsplads den 10. maj vil de blive mødt af to venstrefløjsdemonstrationer, der siger »aktivt fra overfor nazismen«.

Det er ikke gået ubemærket hen på venstrefløjen, at den nynazistiske gruppe Danmarks Nationale Front (DNF) har annonceret en demonstration imod moskeer og islam på Christiansborg Slotsplads lørdag eftermiddag den 10. maj.

Både græsrodsnetværket ’Racismefri By’ og den venstreradikale gruppe Antifascistisk Aktion har indkaldt til protester imod, hvad der betegnes, som en »historisk nazidemonstration«.

– Når nazister som DNF går på gaden, så udgør de en fysisk trussel mod alle dem, der ikke passer ind i deres verdensbillede: indvandrere, flygtninge, religiøse og seksuelle minoriteter, venstreorienterede og alle andre, der vover at sige fra overfor racisme. Derfor kan vi ikke overlade gaderne til dem.

Det skriver Racismefri By i deres indkaldelse på facebook, hvor der opfordres til at sige »aktivt fra overfor nazismen«.

Læs artiklen »Stop nazisterne på lørdag« hos ProjektAntifa.

Læs artiklen »Højrenationalister vil marchere i København« hos Local Eyes.

Græsrødder og løbesko

Racismefri By er opstået i Sydhavnen, som en reaktion på, at der det seneste års tid har været flere tilfælde af højreekstremistisk motiveret vold og chikane, og består af en lang række enkeltpersoner.

Men gruppens netværk består også af fagforeninger, adskillige venstrefløjsgrupper og lokale organisationer, kirker og foreninger, ligesom gruppens aktiviteter berører racisme og højreekstremisme i bred forstand. 

Racismefri By's protestdemonstration lørdag starter klokken 12 på Halmtorvet på Vesterbro og går til Alex Torv nær Tivoli, hvor der vil være taler og musik.

Københavns Politi har ikke givet tilladelse til at antiracisterne kan komme op til Christiansborg Slotsplads.

Og derfor har Antifascistisk Aktion indkaldt til seperat demonstration, der mødes ved Rundetårn klokken 14, med en opfordring til at »snøre løbeskoene« og vise at »ingen nazister er velkomne i vores by«.

Læs mere om begivenheden »Ingen nazister i vores gader« på facebook.

Historisk demonstration

Ifølge Researchkollektivet Redox, så er det første gang siden Anden Verdenskrig, at en nazistisk demonstration skal finde sted i centrum af København.

Af samme grund betegner researchgruppen arrangementet, der starter kl 15 på Slotspladsen, som »historisk« i en artikel på deres hjemmeside. 

Redox beskriver samme sted Danmarks Nationale Front, som en gruppe der samler tidligere medlemmer af det nynazistiske netværk Dansk Front og gruppen Blood And Honour.

Samt en gruppe, der de seneste år desuden har knyttet an til det danske nazistparti DNSB.

– Det seneste år er den nazistiske organisation Danmarks Nationale Front (DNF) vokset i takt med, at deres aktivitetsniveau er steget. Det har resulteret i flere overfald på venstreorienterede aktivister og en øget spredning af nazistisk propaganda i hovedstadsområdet, skriver Redox i en analyse forud for lørdagens demonstration.

Læs artiklen »Retronazister i fremgang før demonstration i København« hos Redox.

Læs artiklen »Ny alliance mellem forladte nazigrupper« hos Redox.

Læs artiklen »Historisk nazidemonstration på vej i København« hos Redox.

Læs mere om Danmarks Nationale Front på Wikipedia her.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce