Annonce

SU-protest
18. april 2013 - 14:07

Antikapitalister låste ministeren inde

I protest mod annoncerede nedskæringer på uddannelsesområdet låste antikapitalistiske studenteraktivister onsdag Morten Østergaard inde på Uddannelsesministeriet under forhandlingerne om en ny SU-reform.

Onsdag eftermiddag låste aktivister fra initiativet Antikapitalistiske Elever og Studerende, gitterporten ind til uddannelsesministeriet med en cykellås.

Samtidig samlede en håndfuld unge sig foran ministeriet med et banner med teksten »Uddannelse i verdensklasse – min bare røv!«.

Happeningen var en protest mod de bebudede nedskæringer på SU-området, som i disse dage forhandles i ministeriet mellem regeringen og de borgerlige.

– SU-reformen vil skære i SU’en og tage fremtiden fra os, tage vores privilegier og velfærd fra os for at styrke borgerskabets og direktørernes position. Derfor ville vi opfordre politikerne og studenterbevægelsen til at blive inde til mødet, indtil de fandt på noget bedre, udtaler en talsperson for aktivisterne til Modkraft, som desuden begrunder aktionen med, at »politikerne har brug for en tænkepause«.

Besøg »Antikapitalistiske Elever og Studerende« på facebook.

 

Det handler om antikapitalisme...

Antikapitalisterne ønsker at videreføre og radikalisere protesterne fra elev- og studenterbevægelsen – og har ikke tænkt sig at stoppe, før nedskæringerne er taget af bordet.

De mener nemlig, at nedskæringerne i SU'en hænger sammen med regeringens lettelser i selskabsskatten og dermed er en omfordeling af samfundets goder til fordel for de rige – på bekostning af den almindelige befolkning.

– Overalt i samfundet bliver der skåret ned på vores velfærd for at forære overklassen bankpakker og skattelettelser. Man forgylder en overklasse og et erhvervsliv, som bliver stadig rigere af at kaste samfundet ud i krise efter krise. Mærsks overskud i 2012 kunne betale for 21 SU-reformer, og Microsoft skylder fortsat milliarder i skat, mener talspersonen, der bruger dæknavnet »Anna Pihl«.

Læs artiklen »Regeringskritikere flokkes om SU-demonstration« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce