Annonce

Terrorsag
21. august 2013 - 15:27

Kurdisk tv-station konkurs efter terrorsag

Den kurdiske tv-station ROJ TV, som sender fra København, har indgivet konkursbegæring efter millionsbøde i Landsretten for støtte til den terrorstemplede oprørsgruppe PKK.

ROJ TV er gået konkurs.

Det sker efter at Østre Landsret i juli afgjorde, at de to firmaer bag den kurdiske satelit-tv-station skal betale en bøde på fem millioner kroner, ligesom ROJ TV fratages sendetilladelsen på grund af deres forbindelse til den marxistiske oprørsgruppe PKK, som er på EU's terrorliste.

Konkursen beklages af Dansk Journalistforbund, som mener, at tv-stationen, som sender til hele verden fra København, var med til at skabe »mangfoldigheden i medielandskabet«.

Enhedslisten vil nu have lavet den danske terrorlovgivning om, så den ikke fører til indgreb i ytrings- og pressefriheden.

– Konkursen er rigtig ærgerlig. Både for millioner af kurdere verden over, som har kanalen som deres eneste nyhedskanel, men også for den danske ytrings- og pressefrihed. Terrorlovgivningen blev til for blandt andet at sikre vores demokrati med terrorister, og det, der sker nu, er, at terrorlovgivningen i sig selv er det største angreb mod vores demokrati, siger Pernille Skipper, der retsordfører i Enhedslisten, til dagbladet Politiken.

Læs artiklen »Enhedslisten vil bløde terrorlovgivning op efter Roj-dom« hos Politiken.

Læs artiklen »Roj TV går konkurs efter millionbøde« hos Politiken.

Læs artiklen »DJ-formand ærgrer sig over ROJ TV-konkurs« hos Journalisten.dk.

Læs artiklen »Roj TV fratages sendetilladelse« hos Modkraft.

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce