Annonce

Af Jan Hoby
29. december 2015 - 15:45
De nationalkonservative (..) er hyppige gæster i DR2 deadline eller klummeskribenter på Berlingske og Jyllands-Posten. De har nærmest rockstjernestatus på den yderste højrefløj ...
Af Victoria Risbjerg Velásquez
27. august 2015 - 14:27
Gæsteblog: Rasmus Weber om hvorfor den fascistiske højrefløj mere præcist udgør en trussel for fagligt aktive og vores bevægelse.
40 år
24. april 2014 - 12:42
Det er 40 år siden, at det fascistiske diktatur blev væltet./ 40 years ago the fascist dictatorship in Portugal was overthrown
Naziterror
1. maj 2013 - 6:55
Aktuel linkbox for det nazistiske bombedrab i Søllerødgade på Nørrebro i Kbh., som nu er opklaret
Debat
18. januar 2017 - 12:30
ANALYSE: »Trump har formået at skabe et billede af sig selv som en fornyer, der vægter handling over ord. Bag denne retorik gemmer sig en politikopfattelse, der er gennemsyret af machoforestillinger om styrke, og som vi ikke har set i vesten siden sidste århundredes fascisme«
Debat
4. november 2016 - 14:38
KOMMENTAR: »Grupper og enkeltpersoner på den yderste højrefløj på tværs af Europa samles jævnligt til møder, kongresser og demonstrationer. Fælles for dem er kampen mod islam, stop for flygtninge og immigranter, værn om nationalstaten og de vestlige værdier samt modstand mod EU/globaliseringen.« I København demonstrerer 'For Frihed' lørdag den 5. november.
Erindring
23. august 2016 - 13:09
ANALYSE: En af hovedgaderne i Kiev er blevet omdøbt til Stepan Banderas Avenue til minde om en ukrainske fascistleder. Tidligere sovjetrepublikker genopretter det gode navn og ry hos fascistiske bevægelser, skriver historiker.
Anmeldelse
9. marts 2016 - 10:17
Jens Jørgen Nielsens bog om Ukraine er en skræmmende bog, fordi den så klart viser, at Vestens tale om demokrati er et tyndt skin, der bortkastes, når det er 'de forkerte,' der bliver valgt. Og en desillusionerende bog, fordi vi også ser, hvordan næsten alle vestlige medier uden skrupler retter ind og undertrykker al kritisk sans.
Højreekstremisme
11. juni 2015 - 15:47
Fascister bidrager ikke til det bornholmske folkemøde, mener Yiannis Bournous fra det græske venstrefløjs- og regeringsparti Syriza. Han vil dog ikke give en færdig opskrift på, hvad danske venstrefløj skal gøre i forhold til de møder, hvor højreekstremister deltager.
Charlie Hebdo
12. januar 2015 - 20:10

Øvig Knudsen: Venstrefløjen må bekæmpe islamisk fascisme

Venstreorienterede og kulturradikale må indse, at islamister ikke tilhører en svag religiøs minoritet, som skal beskyttes mod krænkelser, og at tolerance over for islamistiske fascister er en katastrofe. Sådan lyder det fra forfatter Peter Øvig Knudsen efter terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Sider

Annonce