Annonce

Boganmeldelse
26. maj 2015 - 10:58
Den russiske præsident Boris Jelsins angreb på det russiske parlament i 1993 var ikke en demokratisk revolution, men en blodig stadfæstelse af en enevældig præsident. Den historie fortæller ny bog af Aksel Carlsen.
Boganmeldelse
19. januar 2015 - 12:50
Der er en voldsom trussel mod demokrati, lighed og sekulære værdier. Indvandrerne kommer fra lande, der næsten alle er autoritære, religiøst fundamentalistiske og imod kvinders rettigheder. Det sorte hovedtørklæde er bevis på religiøs ekstremisme, et levn fra en middelalderlig, autoritær tankegang, som ikke har nogen retmæssig plads i et demokratisk miljø. Disse folk hverken kan eller vil integreres, de skaber parallelsamfund … og konspirerer om at udbrede deres tro endnu mere .. deres religion er i bund og grund et udemokratisk system under en fremmed magts kontrol … og vil snart gøre forsøg...
Boganmeldelse
5. januar 2015 - 11:34
»Vi skal have nye navne« er en gribende roman af NoViolet Bulawayo om længslen efter rigdom og håbet om migration, men også om de bristede drømme, når immgration og kulturel hybriditet resulterer i et eksistentielt tomrum.
Boganmeldelse
7. november 2014 - 12:12
Curt Sørensen har skrevet et usædvanligt og imponerende værk. Anmeldelse af første bind af »Nation, Stat, Klasse«.
Boganmeldelse
6. oktober 2014 - 12:16
»Generalens Søn« er en israelsk dissidents beretning om sit liv, om opgøret med sit hjemland og sin intakte kærlighed til og beundring for den far, der var med til at skabe det Israel, forfatteren i dag skammer ud.
Boganmeldelse
19. august 2014 - 10:31
Kommunisme blev livligt diskuteret i 1840’ernes danske aviser og tidsskrifter, påviser ny bog – også selv om der ikke var en eneste erklæret kommunist i landet og fransk/europæisk kommunisme et meget marginalt fænomen.
Boganmeldelse
2. juli 2014 - 13:54
Om kludetæpper, kvindekamp og om at ændre historien. Anmeldelse af Bente Hansen bog »Historien findes«
Boganmeldelse
13. juni 2014 - 11:51
George Bush gav ordre til ulovlige aflytninger og overvågninger. Obama har udvidet området til globalt niveau. Det fremgår af Gleen Greenwalds bog: »Overvåget« om Edward Snowdens afsløringer af NSA’s overvågningsvirksomhed.
Boganmeldelse
19. januar 2014 - 16:38
Lone Aburas' »Politisk roman« er velskreven satire, men den er også deprimerende læsning.
Boganmeldelse
15. januar 2014 - 11:41
Noam Chomsky og Andre Vltchek leverer en kraftfuld kritik af arven efter kolonitiden i bogen »On Western Terrorism. From Hiroshima to Drone Warfare«.

Sider

Annonce