Annonce

LGBT Asyl
16. februar 2014 - 17:38

Stop udvisningerne af LGBT asylansøgere

Mens lovgivningen mod LGBT personer ser ud til at blive yderligere strammet i Uganda står en række LGBT asylansøgere i Danmark overfor udvisning. Hjælp med at stoppe udvisningerne ved at lægge pres på politikerne.

En række LGBT asylansøgere har ikke kunne få asyl i Danmark og skal derfor udvises til Uganda og andre lande, hvor LGBT personer bliver forfulgt.

Dette sker samtidigt med, at Ugandas præsident Yoweri Museveni har ændret sin holdning og nu støtter den såkaldte anti-homo-lov. Homoseksualitet er allerede forbudt, men den nye lov er en væsentlig stramning, der foruden yderligere stigmatisering indebærer, at homoseksuelle kan straffes med fængsel op til livstid.  Og den indebærer, at det bliver strafbart ikke at melde homoseksuelle til politiet.

Til trods for at Danmark officielt kritiserer love, som den i Uganda, afviser og deporterer Danmark stadig LGBT personer fra bl.a. Uganda. 

Dette bør stoppes!

LGBT Asylum mener, at LGBT personer fra lande med anti-LGBT-love skal have lettere adgang til asyl og at de afviste personers sager skal genoptages.

Hvis du vil hjælpe med at stoppe udvisningerne kan du hjælpe LGBT Asylum ved at sende nedenstående brev til politikere, udlændingeordførere og justitsminister Karen Hækkerup, der er den ansvarlige minister.

Du kan også skrive til udlændingeordføreren for dit parti - de enkelte udlændingeordførere kan du finde på partiernes hjemmesider. Du kan også skrive til medlemmer af Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik. Klik her for en liste over udvalgets medlemmer.

Tak for hjælpen!

 

----------------

 

Kære XXX,

Situationen for LGBT-personer i Uganda er meget alvorlig. Homoseksualitet er strafbart i landet, LGBT-personer forfølges, og der er ingen hjælp eller beskyttelse fra myndighederne. Aktuelt ser det ud til, at en ny lov vil blive vedtaget, der gør det strafbart, hvis man kender til homoseksuelle og ikke melder dem til myndighederne. Alligevel afviser Danmark fortsat LGBT-asylansøgere fra Uganda.

Jeg håber og opfordrer til, at du vil gøre din indflydelse gældende og arbejde for, at Danmark sikrer beskyttelse af LGBT-asylansøgere fra Uganda, og for at Flygtningenævnet genåbner de afviste sager. 

Julius Ogola – ét eksempel

En af de afviste asylansøgere er Julius Ogola, hvis historie er blevet fortalt i flere medier. Julius er homoseksuel og fik i december 2013 afslag på asyl i Flygtningenævnet. Han afventer nu at blive udvist til Uganda. Her kan han umuligt leve frit men risikerer forfølgelse, vilkårlige fængslinger og tortur. I værste fald vil han blive dræbt af sin klan. Det er livsfarligt og kriminelt at være homoseksuel i Uganda, hvor mord og vold er en del af hverdagen for homoseksuelle. Og Julius er ikke den eneste LGBT-asylansøger, der aktuelt afventer udvisning til Uganda.

Principiel dom fra Flygtningenævnet bør give asyl

I januar 2013 afsagde Flygtningenævnet ellers en principiel dom, der bør betyde, at man ikke udviser LGBT-asylansøgere til lande, der aktivt kriminaliserer homoseksualitet. Her gav Nævnet asyl til en afghansk homoseksuel mand med henvisning til, at det ville være et brud på hans menneskerettigheder, hvis han ikke kunne leve åbent som homoseksuel uden at risikere forfølgelse. Man anerkender således, at man ikke kan kræve, at folk skal holde deres seksuelle orientering skjult for at undgå forfølgelse. 

Flygtningenævnets afgørelse følger tidligere afgørelser, hvor man heller ikke har krævet, at religiøse minoriteter skulle afholde sig fra at udøve deres religion. Her er Flygtningenævnet desuden på linje med en nylig afgørelse fra EU-Domstolen og med FNs vurdering af kriminalisering af homoseksualitet som havende vidtrækkende negative konsekvenser for LGBT-personers menneskerettigheder. Andre lande som Belgien, England, Tyskland, Holland, Norge og Sverige har samme praksis og giver således asyl til LGBT-asylansøgere, der kommer fra lande, hvor de risikerer forfølgelse, hvis de er åbne om deres seksuelle orientering eller kønsidentitet.

Hjælp med at gøre en forskel

Ikke desto mindre afvises homoseksuelle asylansøgere fra Uganda stadig af Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet. Jeg beder dig hjælpe med at sikre, at Danmark ikke afviser og sender LGBT-asylansøgere retur til lande, der kriminaliserer homoseksualitet, og med at få Flygtningenævnet til at genåbne de afviste LGBT-sager fra Uganda.

 

 

Seneste udvikling I Uganda

Eksperter opfordrer til at give asyl

Julus Ogolas historie

Hør Julius og organisationen LGBT Asylum i P1 Orientering

LGBT Asylums Facebook-side

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce