Annonce

QueerKraft-redaktionen kaster kritiske blikke på venstrefløjens politik og praksis ud fra queerperspektiver, -identiteter og -praksisser.

Redaktionen kan kontaktes på queer@modkraft.dk

Læs QueerKrafts redaktionelle grundlag her.

QueerKrafts redaktion består af:

Nina Trige Andersen
Mette Buchardt
Lotte Knold
Lene Myong

Politik
30. marts 2016 - 15:52
QueerKraftredaktionen takker af, og siger tak for kampen. Vi ses derude
Politik
13. januar 2016 - 9:19
Mads Ted Drud-Jensen kritiserer i en længere kommentar Enhedslistens retsforbeholdskampagne med ord som ”nationalistisk”, ”damptromleflad”, ”pinkwashing” og sammenligning med både Dansk Folkeparti og Israel. Det jo er en vanvittig hård sammenligning, som ikke har ikke meget hold i virkeligheden
Politik
8. januar 2016 - 10:11
Venstrefløjens fortællinger op til folkeafstemningen om retsforbeholdet gav mindelser om Junibevægelsens ’velkomst’ til 40 millioner polakker
Kvindehuset
4. januar 2016 - 10:30
Det er forståeligt, at betegnelsen cis-kvinde vækker modstand f.eks. blandt lesbiske. Men tvangsidentifikation er et vilkår for alle – og vi er nødt til at kunne tale om, hvordan transkvinder fortsat ekskluderes, også fra de fællesskaber, der officielt er begyndt at inkludere transkønnede.
Musik
28. december 2015 - 14:22
Hør eller genhør den nye venstrefløjsklassiker 'Pust til gløden' eller bered dig på det nye år ved at synge med på 'Fuck dit drømmejob' her . QueerKraft-redaktionen ønsker alle et godt nytår! Bare fordi de siger du bliver lykkelig Skal du ikke tro dem – nej nej I kan rende os med jeres optimeringsstrategi Vi kan ikke bruge den – nej nej Sig nu op, det er kun et job Nedsat tid, vi vil ikke slides ned Fuck fuck dit drømmejob job Vi vil ikke legitimeres os selv Ved det arbejde der slår os ihjel Vi vil skide på Danmarks ungdoms blomst Vi vil bare have basisindkomst Sig nu op, det er kun et job...
Politik
8. december 2015 - 10:44
Kritik af racisme bliver systematisk afvist som enten abstrakt intellektuelt spind eller individuelle følelsesudbrud. Senest i teksten 'Tanker om en hottentot-karussel', hvor racialiserede minoriteter bliver bedt om at skrue ned for kritikken og i stedet appellere til det hvide hjerte.
Frirum
28. oktober 2015 - 8:38
Hvorfor skal queers og kønsoverskridere føle sig ekskluderede og opleve overfald i de såkaldte venstreradikale frirum? Hvad skal der til, før heteroseksuelle aktivister tager episoder med homo- og transfobi alvorligt.
Anmeldelse
23. oktober 2015 - 18:52
Dorrit Saietz sætter sagen om Amy fra Etiopien ind i en større historie, som bør få enhver forsvarer for transnational adoption til at vakle. Men samtidig understøtter bogen ’Adoptionens slagmarker’ et hierarki, hvor adopterede castes til skæbnefortællinger, mens adoptanter – og journalister – får lov at være eksperter.
Nekrolog
22. oktober 2015 - 10:41
Den kinesisk-amerikanske aktivist Grace Lee Boggs døde 5. oktober 2015, 100 år gammel. QueerKraft genoptrykker en omtale af hendes sidste bog, hvor hun med erfaringer fra syv årtiers arbejder-, kvinde- og borgerrettighedsbevægelser udlagde sin vision for ’The Next American Revolution’
Børnebøger
14. oktober 2015 - 23:12
Lørdag 3. oktober blev der holdt release for “Universet er det største i hele verden”, den første kønsneutrale børnebog på dansk. Folkets Hus på Nørrebro var ramme for højtlæsning, en workshop om kønsneutralt sprogbrug og aktiviter for børn arrangeret af en queerfeministisk forældregruppe.

Sider

Annonce