Annonce

Arbejderen
3. februar 2014 - 17:16

Kommunistisk dagblad rejser betalingsmur

Dagbladet Arbejderen dropper weekendudgaven og indfører betalingsmur på deres hjemmeside. Årsagen er at avisen mister 1 million kroner i mediestøtte fra staten de kommende tre år.

Regeringen og Enhedslistens omlægning af statens økonomiske støtte til de danske medier, der er trådt i kraft ved årsskiftet, kommer til at koste Arbejderen dyrt.

Den nye ordning betyder, at statens penge fordeles efter antal redaktionelt ansatte på de enkelte medier modsat tidligere, hvor pengene blev givet som »produktionsstøtte« i form af blandt andet portostøtte udregnet efter antal abonnenter. 

Ifølge Arbejderens egne beregninger vil avisen miste omkring en tredjedel af deres statsstøtte – svarende til én million færre støttekroner over de kommende tre år.

Læs artiklen »Arbejderen skærer en million - satser på nettet« hos Fagbladet Journalisten.

Abonnement på hjemmeside

Som en direkte konsekvens af omlægningen af mediestøtten vil Arbejderen, der udgives af det lille venstrefløjsparti Kommunistisk Parti, indfører en betalingsmur på avisens hjemmeside.

Betalingsordningen træder i kraft den 15. februar og betyder, at man kun kan få adgang til størstedelen af avisens online-indhold, hvis man køber et abonnement.

Samtidig har Arbejderen valgt at droppe deres weekendudgave på papir, således at avisen fremover kun vil udkomme tirsdag til fredag.

Avisens redaktør Birthe Sørensen afviser overfor Modkraft, at man i forbindelse med omlægningen vil fyre medarbejdere ligesom man ikke vil producere færre artikler – blot smide flere af dem direkte på hjemmesiden.  

– Det er et helt nødvendigt skridt i forhold til at sikre en bæredygtig økonomi for avisen. Samtidig insisterer vi på, at den nye medielov ikke skal få os ned med nakken. Der er brug for en avis som Arbejderen, der leverer unikt stof med en klar klassevinkel, som man ikke kan læse andre steder, fortæller Arbejderens redaktør Birthe Sørensen.

Læs artiklen »- Medieloven får os ikke ned med nakken!« hos Arbejderen.

Læs artiklen »Kommunistisk talerør forvandles til tabloid-avis« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce