Annonce

27. december 2010 - 23:11

Så fuckede julemanden endelig tilbage til nisselandHohej og vilde rensdyr, så fuckede julemanden endelig tilbage til nisseland.
Og hvad skal vi også med al den jul? Julemandens røde dragt er blevet et urokkeligt design udelukkende pga. CocaColas reklamepåvirkning eller hvad? Gaveræset er til for at vi skal forgælde os for ikke at føle skyld, eller for desperat at indgå i en mærkelig handel om hvem der elskes mest, eller hvad?

Latterligt småborgerligt

At samles med den pukkelryggede, den sammenbragte eller den skilsmissetruede er bare noget man slet ikke gider eller hvad? Mange af de ældre har fået nok af juleansvar og tager på højskole eller ud og rejse d. 24 december.
Er der overhovedet nogle der kan finde ud af at holde jul og virkelig hygge sig med sine nærmeste eller hvad? Er det bare en latterlig småborgelig kapitalistisk fascistisk religiøsfanatisk tvungen tradition eller hvad?

Juleballade

Jeg selv har prøvet at holde jul på mange måder. I familiens skød med julemand og juletræ. I familiens skilsmisse-grød med skænderier og juleballade, i Den grå hal for de juleløse, i London sammen med et par technofreaks på ekstasy, på Vesterbro, surmulende sammen med et par punx, med toppen af et oversavet juletræ vi fandt på vejen og et par flasker vin fra netto, kæderygende i et punket forsøg på at ødelægge den småborgelige pissetradition. Og nu her hvor jeg selv er blevet mor med en syvårigdatter som stædigt holder fast i sin tro på julemand og nisser, holder jeg hveranden jul med den ”sammenkogte/sammenbraste/sammenflettede” pukkelryggede.

Helt som i colareklamen

Vi tager hver vores mad med til bordet.
Noget for kødspisere og vegetarer som jeg. Der danses og synges om juletræet som der er gaver under. Ungerne får gaver af os alle. De voksne giver en gave hver til en voksen, sådan at alle får og giver en gave til 100 kroner. I år klædte jeg mig ud som julemand. Helt som i Colareklamen, rød og hvid. Han var godt nok meget tynd og forkølet, som min datter spidst bemærkede, men det var sgu meget hyggeligt alligevel og børnene sang. ”Nu er det jul igen og far er fuld igen og mor ligger under bordet far slog en skid og mor blev gravid og sådan går det hele året”.
Og da aftenen var slut var alle lettede og glade for at det endelig er lykkedes at finde et julekompromis der fungerer for os alle. For gu´er vi forskellige i politisk og religiøs overbevisning, ja og musiksmag og drømme om fremtiden og en hel masse andet, nu var det bare egentlig meget hyggeligt at ses den ene gang om året og nyde en aften sammen.

Rammsteins engel

Men hvad med jer andre? Er der nogle alternativer til den traditionelle fest?
Jeg har hørt om nogle der sang Abbasange rundt om et et kosteskaft i en gulvspand. Man kunne også plante et juletræ i skoven og så synge julesangene baglæns imens man dækkede træet med jord. Og hvad med julemandsdragten? Den kan da godt være anarkistisk sort/rød eller regnbuefarvet, eller stripshow-alike som i Rytteriet eller burlesk af røde pailetter og seje nitter.
Skal der synges ”Jul det´cool” , eller ”Internationale”?
Min nevø lovede at han til næste år ville spille med sin dobbelt stortromme pedal og synge Rammsteins ”Engel”, det glæder jeg mig til.

Annonce