Annonce

Af Jonathan Simmel
21. april 2015 - 21:53
Vi må i gang med en ny debat i Danmark. En debat, der er grundfæstet i værdier om privatlivets ukrænkelighed ...
Interview
29. april 2016 - 14:29
PROSA skal være en sammenslutning af It-professionelle og ikke et servicekontor for kontingentkvæg, mener bestyrelsesmedlem Vidir Valberg og stiller forud for 1. maj spørgsmålet, om PROSA tør være en kamporganisation.
Overvågning
18. december 2015 - 15:28
Danskerne lever i et overvågningssamfund, men er ikke klar over konsekvenserne, mener Sofus Emil Albertsen. Derfor protesterer han på Facebook, som han egentlig hader. Interview med en Facebook-aktivist.
CSC-Sagen
4. november 2014 - 12:06

Eksperter undrer sig over dom i hackersag

IT- og computereksperter finder grundlaget for dommen i 'danmarkshistoriens største hackersag', hvor en svensk aktivist og en dansk medtiltalt blev idømt henholdsvis tre og et halvt og seks måneders fængsel, for problematisk.
Konference
17. september 2014 - 15:53

Paranoid IT-politik truer menneskerettighederne

Velbesøgt konference tirsdag den 16. september i Folketinget arrangeret af Forbrugerrådet Tænk, Amnesty International, It-politisk Forening, DM - Dansk Magisterforening, tænketanken Bitbureauet og IT-fagforeingen PROSA: Privatlivsbeskyttelse og digitale rettigheder må ikke ofres i terrorbekæmpelsens navn.
SUPERFLEX
4. september 2014 - 20:50

Kunstnere giver overskud til IT-tænketank

Kunstkollektivet SUPERFLEX giver 32.000 kroner fra salg af lamper på en udstilling til Bitbureauet, der er en uafhængig internetpolitisk tænketank og en interesseorganisation for internettet.
Af Gitte Bjørndal Velling
5. august 2013 - 20:45
(nørd alert, der vil i dette indlæg indgå ord Trine Bramsen ikke forstår) I et blogindlæg på Version2.dk langer Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen ud efter landets "IT-nørder". Hun skriver i sit indlæg at nørder går med hvide tennissokker i sandalerne og er utiltrækkende og usexede og taler mærkeligt. Samtidig opfordrer hun dem til at gå mere ud, og møde hendes single-veninder i stedet...
Overvågning
21. juni 2013 - 15:24

Facebook-chef arbejder nu for efterretningstjenesten

Facebooks tidligere sikkerhedschef Max Kelly arbejder nu for den amerikanske efterretningstjeneste NSA. 

Manden der tidligere havde ansvaret for at beskytte de personlige oplysninger, Facebooks mere end en milliard brugere dagligt ligger ud på deres profiler, tog imod et jobtilbud hos tjenesten tilbage i 2010.

Det skriver avisen New York Times.

Max Kelly opfordrede kort efter til at samtænke sikkerhedspolitik og sociale netværk på en konference i Las Vegas.

– Kommercielle selskaber og militæret beskæftiger sig med det samme problem. De er nødt til at forstå deres...

Medier
20. juni 2013 - 13:32

Pirate Bay-grundlægger idømt to års fængsel i Sverige

Per Gottfrid Svartholm Warg er blevet idømt to års fængsel i Sverige for data-indbrud og groft bedrageri. Den 28-årige svensker var anklaget for at tiltvinge sig adgang til Nordea og offentlige, svenske databaser via et sikkerhedshul hos den private underleverandør Logica.

Han har insisteret på sin uskyld under hele retssagen.

Læs artiklen »Pirate Bay-grundare döms till 2 års fängelse« hos Aftonbladet.

Læs artiklen »Pirate...

Medier
18. juni 2013 - 15:47
En domstol i Sverige har i går mandag 17. juni besluttet at Per Gottfrid Svartholm Warg, kan udleveres til Danmark, så snart der er fældet dom i en verserende sag mod ham for data-indbrud i Sverige. Det forventes at kunne ske i løbet af ugen, når der er blive afsagt dom i den svenske retssag. I Danmark står han anklaget for at have hacket sig ind i politiets systemer og tiltvinge sig adgang til persondata via et sikkerhedshul hos en privat underleverandør. Læs artiklen »Pirate Bay founder will be extradited to Denmark« hos Torrentfreak. Læs artiklen »Svartholm Warg kan överlämnas« hos...

Sider

Annonce