Annonce

5. august 2013 - 20:45

Arrogance, sexisme og it-nørder

(nørd alert, der vil i dette indlæg indgå ord Trine Bramsen ikke forstår)

I et blogindlæg på Version2.dk langer Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen ud efter  landets "IT-nørder". Hun skriver i sit indlæg at nørder går med hvide tennissokker i sandalerne og er utiltrækkende og usexede og taler mærkeligt. Samtidig opfordrer hun dem til at gå mere ud, og møde hendes single-veninder i stedet for at sidde og spille WOW. Der er nemlig brug for nørdernes attraktive arvemateriale, som hun skriver.

Da jeg først læste indlægget, følte jeg mig ramt. Ramt af fordomme, ramt arrogance, ramt af mangel på menneskelig forståelse.
Jeg er nørd, og det er jeg stolt af. Og jeg føler mig som en sexet nørd!
Mit fritidsliv rummer primært politik, men hver onsdag aften spiller jeg pen and paper rollespil i en warhammer 40k setting.
Jeg er mere til Star Trek end Star Wars. (satser på at det ikke koster mig stemmer til kommunalvalget, at det kom frem ;).. ).
Jeg elsker at spille Minecraft med min kæreste. Jeg har brugt en del tid på cosplay og har deltaget på j-popcon som både Jessie fra Pokemon, Princess Mononoke og Seras Victoria fra Hellsing.
Når jeg læser skønlitteratur er det stort set kun fantasy. Alt i alt er jeg er nørdet, og synes brætspilsaften er mindst lige så underholdene som en bytur. Og det er okay!

Men så kommer den her statskundskabs-prinsesse og siger at nørder er usexede. Det er ligesom tilbage i folkeskolen, hvor mine interesser og mit tøj ikke var godt nok til de populærer pop-prinsesser, der styrede klassen.

Jeg blev virkelig forarget. Forarget over Trine Bramsens fordomsfuldhed, (for alle it-professionelle er ikke nørder), hendes arrogance og over hendes mangel på forståelse af, at mennesker vælger at bruge deres liv anderledes end hun gør.  Og så vil hun gøre sig til herre over hvad, der er sexet.

Ikke bare fordomsfuldt og arrogant, men også sexistisk

Da jeg var færdig med at være forarget, blev jeg rigtig vred. Vred over hvor sexistisk hendes indlæg egentligt er. Det er i virkeligheden det største problem.

Prøv at overvej scenariet: en mandlig sundhedsordfører kritiserer kvindelige sygeplejersker for ikke at være sexede nok, og prøve at give dem gode råd, fordi han er overbevist om at hans single-venner gerne ville i bukserne på dem, hvis bare det gjorde mere ud af sig selv.

Hendes indlæg gør mænd til sexobjekter, fordi hun formår at gøre it-professionelles faglige kompetencer ligegyldige så længe de it-professionelle ikke er sexede, kommunikationsdygtige og lever op til den aktuelle kulturelle mandlige kønsstereotyp.
Dernæst formår hun i samme indlæg, at optagne den ensformige mandlige kønsstereotyp, som hun mener alle mænd bør leve op til, ved at fortælle at it-professionelle er det stik modsatte af dette.  

I et enkelt indlæg formår Trine Bremsen at gøre sig til fortaler, for samtlige intolerante vinkler til politisk kommunikation. 

Links:
Trine Bremsens blog
http://www.version2.dk/blog/opraab-til-it-noerderne-smid-tennissokkerne-...
Et fagligt svar:
http://www.detfalskested.dk/2013/08/05/kaere-trine/

Annonce