Annonce

Af Victoria Risbjerg Velásquez
27. august 2015 - 14:27
Gæsteblog: Rasmus Weber om hvorfor den fascistiske højrefløj mere præcist udgør en trussel for fagligt aktive og vores bevægelse.
Af Karen Helveg Petersen
30. juni 2013 - 23:35
Verden er ved at blive polariseret i ét kredsløb, der køres af dem, der er indrulleret i megavirksomheder.
Grækenland
19. september 2015 - 14:41

Nazileder tager politisk ansvar for mordet på RAP-musiker

For to år siden, den 18. september 2013, blev den kendte græske antifascistiske RAP-musiker Pavlos Fyssas myrdet af en gruppe fascister i Athens arbejderkvarter Keratsini. Gerningsmanden Giorgos Roupakias har i retssagen indrømmet hans forbindelse til fascistpartiet "Gyldent daggry" .

Nikos Michaloliakos udtalelse om at "Gyldent daggry"  tager det ”politiske ansvar” for mordet, har påny sat fokus på fascisternes fremfærd.

Samtidig hævdede fascistlederen, at der ikke findes nogen beviser for, at det var medlemmer af hans parti, der begik drabet. Derfor mener...

Højreekstremisme
11. juni 2015 - 15:47
Fascister bidrager ikke til det bornholmske folkemøde, mener Yiannis Bournous fra det græske venstrefløjs- og regeringsparti Syriza. Han vil dog ikke give en færdig opskrift på, hvad danske venstrefløj skal gøre i forhold til de møder, hvor højreekstremister deltager.
Af Ulla Jessing
18. maj 2015 - 17:54
Information har i en leder (16. maj) skrevet: »Vi må insistere på, at alle også dem, vi aldrig kommer til at dele holdninger og værdier med, har mulighed for, at være en del af den fælles samtale. Også på Bornholm«. Det er efter min mening meget naivt, når man tænker på invitationen af muslimhaderen Geert Wilders og organisationen Gyldent Daggry fra Grækenland. Den sidste har mange medlemmer, der...
Yderste højre
24. september 2014 - 12:39

Grækenland: 2 Gyldent Daggry-medlemmer dømt for drabsforsøg

Henholdsvis 13 år og seks måneder, og 11 år og seks måneder. Så lang en fængselsstraf blev to medlemmer af det nynazistiske græske parti Gyldent Daggry mandag den 22. september idømt for et knivoverfald på to personer i 2008 ved et venstreorienteret tilholdssted i Athen.
Yderste Højre
4. september 2014 - 22:41

Grækenland: Top-medlem i Gyldent Daggry i retten for mordforsøg

To medlemmer af det nynazistiske græske parti Gyldent Daggry, heraf et daværrende medlem af partiets centralkomité, skal i retten – tiltalt for et knivoverfald i 2008 mod flere personer på et venstreorineteret tilholdsted i Athen.
Kommentar
9. oktober 2013 - 12:28
Det er en sejr, at regering og myndigheder nu griber ind mod Gylden Daggry, men venstrefløjen skal generobre det politiske initaitiv.
Græsk antifascisme
13. februar 2013 - 12:16
Selv om venstrefløjen i Grækenland i lang tid har undervurderet Gyldent Daggrys fascisme, skal man også passe på med at overvurdere partiets magt, mener antikapitalisten Petros Constantinou.
Grækere i Danmark:
8. februar 2013 - 12:49
Den Græske Forening i Danmark vil »anvende alle lovlige midler og massiv fysisk tilstedeværelse« for at hindre, at det højreekstremistiske og racistiske parti Gyldent Daggry får fodfæste her i landet.

Sider

Annonce