Annonce

Fotoserie
9. januar 2017 - 13:36
6. januar 2017 - 15:39
»Vi oplever en klar forskelsbehandling i de muligheder, vi har for at organisere og arrangere demonstrationer kontra den beskyttelse, Pegidas marcher modtager.« Trods knippelsuppe, kriminalisering, intern kritik på venstrefløjen og en voksende politisk højredrejning fortsætter NoPegida-aktivister efter to års demonstrationer mod Pegida-DK og 'For Frihed' og arbejder for en mere mangfoldig bevægelse.
21. december 2016 - 13:02
INTERVIEW: Bred mobilisering, folkelige paroler og uddannelse mod højrepopulisme er nogle af de råd, som bogaktuelle Showan Shattak giver den udenomsparlamentariske venstrefløj i Danmark, når det handler om modstand mod højreradikale grupper som »For Frihed«.
Debat
13. december 2016 - 10:16
»Mange af os, der protesterede mod 'For Frihed' på Nørrebro i lørdags, gjorde det ikke for at mødes med gamle venner og hygge os med bål og barrikader på gaden. Vi protesterer fordi, vi har noget på spil, og vores handlinger var og er politiske.«
Julepynt
6. december 2016 - 21:22
Den manglende julepynt på dele af Nørrebro har intet med religion at gøre, understreger Nørrebros Lokaludvalg, efter blandt andet et Venstres folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen har raset på Facebook og kaldt det »misforstået tolerance for andre religioner« at droppe julebelysning. Han har efterfølgende korrigeret udmeldingen, forklarer han til Modkraft.
Debat
6. december 2016 - 20:25
KOMMENTAR: »For os var fascisterne aldrig synderligt interessante. Det er ikke ensbetydende med, at vi ikke tager den fascistiske trussel seriøst, men at det afgørende udfald fra den 3. december var, at det vakte liv i gamle venskaber og samtidig skabte nye,« skriver en anonym gruppe efter demonstrationen mod »For Frihed«.
30. november 2016 - 17:37
Den mere konfrontatoriske modstand mod For Frihed på lørdag er ikke en ny kamp, som kommer fra venstreradikale miljøer. Det handler også om kampen mellem arbejderbevægelsen og den yderste højrefløj, mener Emil Olsen fra 3F Ungdom.
Antifascister
30. november 2016 - 16:31
Aktivistnetværket NoPegida vil forhindre højreradikale, For Frihed i at afholde juleoptog på Nørrebro. »De vil prøve at få ny energi ind i gruppen gennem mere »spektakulære« aktiviteter. I en sådan situation mener vi, at det er nødvendigt at vise tydelig modstand og tage deres mødested fra dem,« fortæller NoPegida til Modkraft.
30. november 2016 - 15:24
For Frihed, der går i juleoptog gennem Nørrebro på lørdag, har skruet op for provokationerne, mener researchkollektivet Redox. Det har skabt succes som aktivistisk netværk. Men som politisk massebevægelse, har den islamkritiske organisation fejlet, lyder vurderingen.

Sider

Annonce